Subota, 23 ožujka, 2024

TOP 10 najvrućih domaćih knjiga na Interliberu 2023: Od Tisje do Jana puno je premijernih romana

Kako bi vam prekratili potrage za najvrućim i najatraktivnijim novim naslovima domaćih autorica i autora prilikom pohoda na Zagrebački velesajam, donosimo izbor od naslova koji ćete po vlastitim preferencama uvrstiti u lektiru ili preskakati

Interliber je kao i svake godine apsolutni pop kulturni hit te jedna od sjajnih iznimaka u državi nečitača te će od utorka 07. studenog do nedjelje 12. studenog ugostiti više desetaka ako ne i stotina hodočasnika u pohodima za jeftinijim knjigama, sniženjima, minglanjima, kobasicama i pop kulturnim uzdizanjima.



Kako bi vam prekratili potrage za najvrućim i najatraktivnijim novim naslovima domaćih autorica i autora prilikom pohoda na Zagrebački velesajam, donosimo izbor od naslova koji ćete po vlastitim preferencama uvrstiti u lektiru ili preskakati kao i većinu tiskane robe ostatkom godine, ako je suditi po statistikama da prosječno Hrvatica i Hrvat godišnje pročitaju pol knjige.

Ove biste morali progutati cijele:

PITA MOJA MAMA IMATE LI JEDNO JAJE – Tisja Kljaković Braić

Nastavljačica tradicije Ice Voljevice i Miljenka Smoje u strip formi, jedna od najduhovitijih hit autorica ovih prostora i vremena predstavlja novu dozu crtanih aforizama koje su sheranjem postale općenarodna dobra i slengovske pošalice.

SLUČAJ VLASTITE POGIBELJI- Kristian Novak

Knjiga je već imala premijeru u varaždinskom HNK i rasprodane su kako predstave tako i naklade. Ne časite časa – hype je hype.

STRVINARI STAROG SVIJETA – Tea Tulić

Riječka književnica u nostalgičnom obiteljskom tripu i odnosu s ocem priča jedno sentimentalno putovanje u kojem se prepoznaju svi koji su ikada poznavali svog oca.


SVEĆENIK I DEMONI – Robert Nezirović

Moral, a što je to upita se prosječni katolik Hrvat. U ovoj knjizi neće naći odgovore, ali zabavu itekako hoće.

OČE, AKO JESI – Julijana Adamović

Jedna od najboljih književnica srednje generacije, Slavonka po vokaciji, leksiku i borbi, nakon sjajnih „Divljih gusaka“ otvara novo poglavlje romanom u kojem se 1965. mladi rezervist Damjan Knežević prilikom spašavanja ljudi iz potopljenog sela, domogne vrijednoga ručnog sata iz Drugoga svjetskog rata i hrpe dokumenata zbog kojih povjeruje kako je pronašao trag svoga oca. Slijedeći više od dvadeset godina tragove iz dnevnikā i papirā slagat će priču Pala Nađa koja je mogla biti i sudbina njegova, njemu nepoznata oca. 

CRVOTOČINA – Davor Žmegač

Hrvatski redatelj i scenarist u svom prvom krimi romanu raspetljava događaje iz jednog zagrebačkog naselja.


SAT KOJI OTKUCAVA SAMO TIK – Ivan Vidić

Priča o strasti između profesora Julija i mlade studentice Lujze otvara koloplet dramskih rukavaca o nevjeri, izdaji, zločinu i revoluciji i slične brojne crne rupe današnjeg svijeta.


KRONIKA SRETNIH TRENUTAKA – Snježana Banović

Hrvatska kazališna redateljica, Đonijeva muza i prvoborka iz prvih redova novog vala piše iz prve ruke o nekim drugim, ako ne boljim i ljudskijim vremenima te romantiziranju istih.

TVORNICA HRVATA – Nebojša Lujanović

Dobitnik VBZ-ova natječaja i nagrade 100 000 kuna bruto za novo djelo, Nebojša Lujanović mašta u refleksijama stvarnosti RH AD 2023. u još jednom ratno posljedičnom djelu.

DAN PO DAN – Jan Bolić

Mali veliki pisac i mali veliki motivator, riječki književnik u novom life coaching djelu predstavlja svoje poglede na svijet iz kolica i prsta na okidaču svoj iPhonea.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime