Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kako se do Nove godine riješiti dubokih podočnjaka i vrećica ispod očiju?

Donedavno se vjerovalo kako se korekcija očnih kapaka može napraviti isključivo plastičnom kirurgijom, no danas postoji vrlo učinkovit tretman nekirurškog uklanjanja podočnjaka koji daje trenutačne rezultate

S više od 6000 uspješno izvedenih zahvata nekirurškog uklanjanja podočnjaka, dr. Nikola Milojević priznat je u svijetu kao jedan od najvećih stručnjaka za taj zahvat. Stoga u svom estetskom Adventskom kalendaru nije zaobišao ni taj sve popularaniji tretman kojim je, kako ističe, moguće ukloniti od najmanjih udubina i tamnih kolutova ispod očiju, pa sve do najvećih podočnjaka i vrećica.“Podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom su povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom dijelu lica. Starenjem koža slabi te, osim što postaje sve tanja i suša, počinje padati prema dolje zajedno s masnim naslagama i atrofiranim malarnim jastučićima. Posljedica toga su sve upadljiviji jastučići i tamni kolutovi ispod očiju. Donedavno se vjerovalo kako se korekcija očnih kapaka može ostvariti isključivo plastičnom kirurgijom, a učinkovit tretman za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju nije ni postojao. Perlane, Restylane i Juvederm Volbella fileri se tankom iglom injektiraju u područje donjeg kapka, filer se ubrizgava neposredno iznad kosti očne šupljine. Potom se filer pažljivo oblikuje masiranjem tretiranog područja, a rezultati su izvanredni i trenutačni”, ističe dr. Milojević, dodajući da tretman traje oko 15 minuta, a rezultati su trenutačni.

Područje koje se tretira nije jako osjetljivo, a budući da je osjećaj boli minimalan, procedura uglavnom ne zahtijeva korištenje analgetika. Rezultati traju 12-24 mjeseci, a u nekim slučajevima puno dulje. Prednosti nekirurškog zahvata su brojne: ne ostaju ožiljci; nema potrebe za općom anestezijom; nije potrebna hospitalizacija; odmah nakon zahvata pacijent nastavlja svoju dnevnu rutinu; a u većini slučajeva rezultati izgledaju prirodnije nego nakon kirurškog zahvata.

“Crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja vrlo su rijetke i privremene nuspojave, koje nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešća nuspojava je podljev budući da tretirano područje obiluje krvnim žilicama. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podljev se lako može prekriti šminkom”, naglašava dr. Nikola Milojević, dodajući su mnogi pacijenti njegovoj poliklinici ugodno iznenađeni kada otkriju prednosti tog jednostavnog zahvata koji brzo i učinkovito rješava problem. No ipak, tretman nije prikladan za svakog, stoga se mora načiniti temeljita analiza svakog pojedinog pacijenta, kako bi se procijenilo je li bolja kirurška intervencija.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime