Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Adventski kalendar The Botox Kinga: Podizanje kuteva usana botoxom

Ako često dobivate komentare da izgledate kao da ste stalno nesretni ili ljuti, a osjećate se dobro i niste ljuti, možda je problem u spuštenim kutovima usana. Botox može riješiti taj problem, objašnjava dr. Nikola Milojević

Jedan od najpoznatijih estetskih liječnika, dr. Nikola Milojević, poznat po imenu The Botox King, u svome estetskom ‘Adventskom kalendaru’ svaki dan do Badnjaka objašnjava pojedine estetske tretmane za koje mnogi nisu ni znali da postoje. Drugi tretman koji je otkrio je tretman podizanja kuteva usana botoxom.Ako često dobivate komentare da izgledate kao da ste stalno nesretni ili ljuti, a osjećate se dobro i niste ljuti, možda je problem u spuštenim kutovima usana. Oni često odaju dojam da su osobe koje ih imaju stalno tužne, iako je opuštanje krajeva usta zapravo prirodni znak starenja.

Kako starimo, koža gubi elastin i kolagen, dvije bjelančevine koje licu pomažu da zadrži mladenački izgled. Zbog tog gubitka koža gubi čvrstoću i počinje se opuštati. Kutovi usta savijaju se prema dolje. Taj proces mogu ubrzati genetski faktori, izlaganje ekstremnim klimatskim uvjetima, te pušenje. Drugi uzrok opuštenosti je kontrakcija mandibularnog mišića, poznatog kao depressor anguli oris (DAO). Trajna, repetitivna uporaba tog mišića može dovesti do trajnije iskrivljenih kutova usta.

I dok su se za spuštene kutove usana dosad u estetskoj kirurgiji najčešće koristili tretmani s dermalnim filerima koji djelotvorno preokreću proces starenja, dr. Milojević u svom drugom videu otkriva kako se kutevi usana mogu podići i drugim, vrlo efikasnim tretmanom – botoxom.

 

“Aplikacijom botoxa možemo riješiti i spuštanje usne kod pacijenata kojima se previše vidi zubno meso te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu za žvakanje”, ističe dr. Nikola Milojević dodajući da nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno jer su njegovi ‘tretmani poput umjetnosti: lice se oblikuje kao skulptura, teži se klasičnoj ljepoti.’

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime