Petak, 19 srpnja, 2024

Saznali smo koji je najbolji tretman za uklanjanje ožiljaka od akni!

Najnovijom tehnologijom mikro iglica SkinPen ne tretiramo samo ožiljke od akni, nego i ožiljke koji nastaju nakon operacije. Tretmanom se poboljšava i izgled tena, smanjuju fine linije i bore te postiže nježna, zdrava koža

Jedan od najpopularnijih tretmana koji je u svom Adventskom kalendaru otkrio dr. Nikola Milojević su SkinPen tretmani za uklanjanje ožiljaka od akni.„Akne su zaista veliki i težak problem te postoji puno tretmana s kojima ih pokušavamo ukloniti i smanjiti ožiljke. No, od sada ih u Hrvatskoj možete ukloniti najnovijom tehnologijom mikro iglicama SkinPen tvrtke Crown Aesthetics. To je nova tehnologija upravo stigla iz Amerike“, ističe dr. Milojević dodajući da ovim tretmanom ne tretiramo samo ožiljke od akni, nego i ožiljke koji nastaju nakon operacije. Tretmanom se poboljšava i izgled tena, smanjuju fine linije i bore te postiže nježna, zdrava koža. Osim toga, SkinPen prvi je uređaj za mikroiglice koji je odobrila FDA (američka Agencija za hranu i lijekove).

 

SkinPen Precision je minimalno invazivan tretman koji se može obaviti u ordinaciji bez oporavka ili s vrlo kratkim vremenom oporavka. Sam tretman ovisi o stanju pojedinog pacijenta, a u prosjeku traje oko 30 minuta. Potrebna su tri tretmana u razmaku od 30 dana, a najbolji učinci vide se šest mjeseci nakon posljednjeg tretmana. Mikro iglice uzrokuju kontrolirane mikro-ozljede koje stimuliraju prirodni proces zacjeljivanja rana u  tijelu, a ujedno smanjuju stanična oštećenja. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva u području ožiljka, a struktura kože ostaje netaknuta.

“Postupak liječenja je za većinu pacijenata vrlo ugodan. Tijekom tretmana primjenjuje se sredstvo koje djeluje kao anestetik na područje liječenja. Prvi tretman SkinPenom na ovim prostorima izveden je u našoj poliklinici, a osoblje je educirao osobno Andrew Molton, međunarodni edukator i vrhunski medicinski stručnjak“, naglašava dr. Mijojević, dodajući da microneedling nije novost u estetskoj medicini, a SkinPen je korak dalje u tehnologiji koja ga čini najučinkovitijim do sada: “Najveća je razlika u samom mehanizmu. SkinPen je, naime, mnogo precizniji. Preciznija je sama dubina uboda u kožu, ali i brzina motora koji ga pokreće – tako da u svakom trenu znamo točno kakav ćemo rezultat postići tretmanom. U sekundi na licu napravimo čak 1600 mikroskopskih kanala.“

Osim za uklanjanje ožiljaka od akni i operacija, SkinPen se može koristiti i preventivno ili kao tretman za uljepšavanje. Naime, ako ste mladi i imate lijepu kožu, a želite postići ‘glow’ efekt kože za neku posebnu priliku, preporučuje se jedan tretman mjesec dana prije važnog događaja. Već za tjedan dana na licu ćete početi primjećivati lijepi, zdravi sjaj.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime