Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Zablistajte do ljeta pomoću novog tretmana za uklanjanje strija!

Stručnjaci ističu da postoje različiti tretmani za uklanjanje strija koji će smanjiti njihovu vidljivost, ali ih neće u potpunosti ukloniti. Ipak, najnovija tehnologija mikro iglicama SkinPen daje fenomenalne rezultate i strije u potpunosti nestaju

U devetom danu svog Adventskog kalendara dr. Nikola Milojević objasnio je novu tehnologiju za potpuno uklanjanje strija, problema koji muči većinom žene, i to posebice nakon trudnoće.Strije su oštećenja na koži, odnosno napukline u obliku tanjih i debljih linija koje većinom nastaju zbog naglog rastezanja tkiva. Iako se ovaj estetski problem kože većinom vezuju uz žene, nerijetko ih imaju i muškarci, posebice oni koji su naglo narasli u pubertetu. Kod žena se strije najčešće pojavljuju tijekom trudnoće na trbuhu ili grudima, ali i kao posljedica naglih promjena u težini, kao i u pubertetu kada se tijelo intenzivno razvija.

Kako obnoviti ‘uništeni pigment’

Strije nisu površinske promjene nego nastaju u srednjem sloju kože u kojem je oštećeno vezivno tkivo. Na početku mogu biti crvene, ružičaste ili crveno-smeđe boje zbog velikog broja krvnih žilica u njima. No, vremenom će postupno izblijediti, sve dok ne dobiju konačnu bjeličastu boja koja je zapravo “uništeni” pigment.

Za uklanjanje strija postoje različiti tretmani koji će smanjiti njihovu vidljivost, ali fenomenalne rezultate daje upravo najnovija tehnologija mikro iglicama SkinPen tvrtke Crown Aesthetics koju koristimo i za uklanjanje ožiljaka od akni i operacija. Ovaj tretman možemo kombinirati i s krvnom plazomom, ili frakcijskim laserom, no SkinPen je za strije zaista nevjerojatan“, ističe dr. Milojević.

 

„Ova je nova tehnologija upravo stigla iz Amerike, a SkinPenom se trenutačno poboljšava izgled kože, smanjuju fine linije i bore te postiže nježna, zdrava koža“, dodaje dr. Milojević, naglašavajući da je SkinPen minimalno invazivan tretman koji se može obaviti u ordinaciji bez ili s vrlo kratkim vremenom oporavka. Sam tretman ovisno o stanju pojedinog pacijenta te u prosjeku traje oko 30 minuta. Potrebna su tri tretmana u razmaku od 30 dana, a najbolje učinke vidjet ćete šest mjeseci nakon posljednjeg tretmana.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime