Utorak, 17 svibnja, 2022

5 genijalnih koktela od gina – za party kod kuće!

Umjesto masovnih okupljanja, vrijeme je za otvaranje boce jednog od naših najdražih alkoholnih pića i isprobavanje novih koktela - u manjem krugu prijatelja ili u društvu najdraže osobe...

Ostanite i dalje odgovorni i pazite na svoje i zdravlje ljudi oko vas. No, to ne znači i da se ne smijete (dobro) zabavljati. Otkrivamo vam 5 genijalnih koktela s ginom – bez kojih ni ove jeseni (a bome ni zime!) jednostavno nema – dobrog partyja!

1/ KOKTEL OD GREJPA I MAJČINE DUŠICE



Sastojci:

  • 60 ml gina (primjerice neki ružičasti poput Mirabeaua)
  • 60 ml rosé pjenušca
  • 15 ml šećernog sirupa za koktele
  • 120 ml soka ružičastog grejpa
  • nekoliko grančica svježeg timijana

Priprema:
Dodajte gin i grubo nasjeckan timijan u shaker napunjen ledom. Pustite da se prožmu arome jednu minutu. Dodajte rosé pjenušac, šećerni sirup i sok od grejpa. Dobro protresite da se oslobode esencijalna ulja timijana. Dvostruko procijedite u ulijete u čašu. Ukrasite kriškom grejpa.

2/ SPRITZ EN PROVENCE

Sastojci:

  • 35 ml Mirabeau Rosé gina
  • 12,5 ml sirupa od bazge
  • 3 cl ružine vode
  • 100-120 ml ružičastog pjenušca

Priprema:
Dodajte sve sastojke osim pjenušca u shaker napunjen ledom. Protresite da se okusi prožmu. Napunite čašu ledom i lagano dodajte koktel. Dodajte pjenušac i lagano promiješajte. Ukrasite grančicama lavande ili laticama ruža i kriškom limuna.

3/ SOFA SPRITZ

Sastojci:

  • 50 ml gina
  • 50 ml prešanog soka od jabuke
  • 100 ml mineralne vode
  • 50 ml pjenušavog bijelog vina
  • kriška crvene jabuke, za ukras

Priprema:
Sve sastojke pripremite u vinskoj čaši s kockicama leda. Ukrasite kriškom jabuke.

4/ ROSE SPRITZ

Sastojci:

  • 50 ml gina
  • 100 ml tonika
  • 25 ml vermuta
  • 2 klina naranče

Priprema:
Lagano stisnite klinove naranče u čašu za koktele. Dodajte vermut i gin. Čašu napunite ledom u kockicama, promiješajte i lagano dodajte ohlađen tonik od bazge. Promiješajte žlicom da se sjedine svi sastojci

5/ AROMATIČNI GIN

Sastojci:

  • 50 ml gina
  • 20 ml limunovog soka
  • 20 ml sirupa (jedan dio šećera i jedan dio vode)
  • svježe bilje poput metvice, bosiljka ili ružmarina
  • sezonsko voće poput jagoda, malina, breskvi, grožđa ili ananasa

Priprema:
Stavite sve sastojke u shaker. Protresite i uspite u čašu u koju ste prethodno stavili led u kockicama.

 

Pročitajte još...

Nepravedno zapostavljena, a prava vitaminska bomba!

S porastom svijesti o zdravoj prehrani, naizgled mala i neugledna leća dobila je zasluženi - zvjezdani status. Uz to, cjenovno je povoljna, a nutritivno vrlo bogata

Za prave gurmane: Za svaku vrstu sira – odgovarajući nož

Koliko god ima različitih vrsta i okusa sireva, toliko ima i noževa za njihovo rezanje. Opskrbljenost pravim alatom za rezanje rezultirat će lijepim, a ne razmrvljenim ploškama

Uz naše recepte i početnici postaju majstori domaćih marmelada

Još pod nepcem osjećate okus finih bakinih džemova iz djetinjstva? Ništa ne može zamijeniti domaći okus, a baš sad je vrijeme da se za cijelu godinu opskrbite čarobnim aromama raznog voća

Wine to go – uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje

Ako vam je nezgodno na neko okupljanje i proslavu nositi vino, postoji vrlo jednostavno rješenje da uživate u dobroj kapljici - gdje god se nalazili

Povezano

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje: 5 top recepata Zlatka Galla

PACCHERI S KOBASICAMA Sastojci: 12 pacchera (šuplja pašta za punjenje, dugačka oko 5 a promjera oko 2,5 cm) 4 hrenovke ili tanje svježe kobasice 2 manje mrkve zeleni...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje – top recepti Zlatka Galla

Donosimo najbolje kućne recepte našeg kolumnista Zlatka Galla, za prste polizati!

Massimo Bottura: Svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti!

Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su važni, poručio je chef Massimo Bottura na prvom Weekend Food Festivalu koji je zanimljivim programom i gostima oduševio posjetitelje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime