Utorak, 26 ožujka, 2024

Sretan vam dan palačinki! Danas uživajte u pahuljastim banana-palačinkama

Ovo jelo idealno je za svaki dio dana, kao doručak, slastica poslje ručka ili navečer uz dobar film i čašu mlijeka. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept za svačiju omiljenu slasticu

Poznajete li nekoga tko ne voli palačinke? Mi ne! Donosimo vam recept za palačinke od banane koje su mekane i pahuljaste.



Ovo jelo idealno je za svaki dio dana, kao doručak, slastica poslje ručka ili navečer uz dobar film i čašu mlijeka. Palačinke može pripremati cijela obitelj, a mi donosimo recept od kojeg možete napraviti 4 komada.

Sastojci:

  • 175 g  brašna za dizanje
  • prašak za pecivo
  • mljeveni cimet (po želji)
  • 2 velika bjelanjka
  • 1 žlica šećera
  • 225 ml mlijeka
  • 1 zrela, srednja banana
  • 1 žličica suncokretovog ulja, za prženje
  • 200 g miješanog svježeg bobičastog voća, poput malina, borovnica, crvenog ribiza i jagoda
  • 4 žličice agave ili meda

PRIPREMA:

Promješajte brašno, prašak za pecivo i cimet, ako ga stavljate, u veliku posudu. Umutite bjelanjke u zasebnoj posudi dok ne postanu čvrsti te umiješajte šećer.

Polako i postupno umiješajte mlijeko u smjesu brašna, a zatim snažno istucite metalnom pjenjačom kako biste se riješili grudica. Ogulite bananu, prerežite je na pola po dužini, a zatim na tanke ploške i umješajte banane u tijesto za palačinke.

Četvrtinu bjelanjka dodajte u tijesto za palačinke i mješajte dok se ravnomjerno ne sjedini, a zatim dodajte ostatak. 

Premažite veliku tavu s malo ulja i stavite je na srednje jaku vatru. Palačinke pecite jednu i pol do dvije minute s jedne strane, sve dok površina ne izgleda gotovo suha i dok ne vidite male mjehuriće zraka koji se dižu na površinu. Preokrenite palačinke i pecite s druge strane još dvije minute dok se ne napušu i lagano porumene.

Kad ispečete jednu palačinku stavite je sa strane i obavezno poklopite kako bi zadržala toplinu dok ostale pripremate na isti načinn. Vruće palačinke poslužite s puno svježih bobica i voća kojeg imate kod kuće i samo kapljicom agavina sirupa ili meda.
Uživajte u slasnom obroku!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime