Srijeda, 25 siječnja, 2023

U Hrvatsku stiže najfascinantnija skupina superautomobila i hiperautomobila ikada!

SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na zagrebačkim i velikogoričkim ulicama

Od 2. – 5. rujna 2022. Hrvatsku će obići najekskluzivnija karavana super i hiperautomobila okupljenih u klubu SUPERCAR OWNERS CIRCLE (SOC) čime će domaća i svjetska javnost imati uvid u najnovije trendove automobilske tehnologije i dizajna.SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na zagrebačkim i velikogoričkim ulicama, među ostalim, očekuju: 

Barchetta Quartet: Pagani Zonda Barchetta – Ferrari Monza SP2 – McLaren Elva – Aston Martin Speedster

Holy Trinity: Ferrari LaFerrari – Porsche 918 Spyder – McLaren P1

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUPERCAR OWNERS CIRCLE (@supercarownerscircle)

 SOC-ova revija sadržavati će i modele brendova Bugatti i Pagani:

Bugatti: La Voiture Noire, Centodieci 300+, Divo, Chiron Super Sport, Chiron Pur Sport, Chiron L’Ébé Edition, Chiron Sport, Chiron, Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition, Grand Sport Vitesse.

Pagani: Huayra R, Zonda Barchetta, Zonda Cinque Roadster, Zonda Cinque Coupè, Huayra Roadster BC, Huayra Roadster, Huayra, Zonda S. 

Zahvaljujući velikoj pomoći i suradnji s hrvatskim institucijama, SOC Croatia 2022 svojim će članovima omogućiti jedinstveno iskustvo vožnje super i hiperautomobila na javnim cestama jer nikada do sada u svijetu nije zabilježena ovako duga ruta namijenjena karavani super automobila. Naime, SOC-ov konvoj najekskluzivnijih vozila prijeći će više od 1000 kilometara od Zagreba i Velike Gorice do Paga i Šibenika te natrag do Zagreba.

Program SOC Croatia 2022 uključuje dva velika javna događanja

  • U petak, 2. rujna od 17:00 ispred Zagrebačke katedrale održat će se ceremonija predstavljanja automobila
  • U subotu, 3. rujna od 9:00 na velikogoričkom ZTCu održat će se program demonstracije brzine i snage automobila

Na javnim događanjima u sklopu SOC Croatia 2022 odvijat će se i brojne ekskluzivne prezentacije. Tako će se tijekom vožnje predstaviti Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

„Prvi put ikada na europskom kontinentu predstavit će se Aston Martin Valkyrie AMR Pro i to tijekom vožnje. S projektom Valkyrie AMR Pro malo što se može usporediti jer je stvorena za staze „bez ograničenja“. Premijerno smo je predstavili 2018. godine, a izvorni koncept osmišljen za Le Mans (utrku). Dizajnirana je tako da u sebi sadržava što više značajki koje je moguće imati u cestovnoj  verziji. Nova Valkyrie AMR Pro zadržala je sva svojstva projekta Le Mans, od šasije, aurodinamike i pogonske tehnologije.”, poručila je Corenn Lange, voditeljica specijalnih projekata tvrtke Aston Martin.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Aston Martin Valkyrie (@valkyrieregistry)

Prvi put ikada predstavit će se i Auto Mira – Peace Car. Riječ je o specijalnom projektu koji je SOC razvio u suradnji s tvrtkom Aston Martin. Peace car predvodit će poseban SOC konvoj inspiriran poznatim riječima Martin Luther Kinga Mlađeg: “Tama ne može istjerati tamu; to može samo svjetlost. Mržnja ne može istjerati mržnju; to može samo ljubav!”

„Jako smo sretni da ponovo surađujemo s Aston Martinom, posebno vezano uz temu mira koja je, nažalost, trenutno izrazito aktualna. Izuzetno smo zadovoljni da imamo priliku poslati ovako važnu poruku svijetu, a dodatno nas veseli da je možemo poslati iz Hrvatske.“, pojasnio je Niccolò Torri Rocca, izvršni direktor Supercar Owners Circle.

Poster za događaj je dizajnirao Mate Rimac

Također, očekuje nas i nastavak SOC tradicije – promoviranje postera kojim se obilježava SOC događanje. Posebno za SOC Croatia 2022 dizajnirao ga je Mate Rimac, globalna zvijezda automobilskog svijeta.

„Naš Bugatti brend predstavit ćemo s vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući jedinstveni La Voiture Noire, nekoliko modela Centrodieci i Divo. Bit će to ultimativni izlog bezvremenskog luksuza, dizajna i izrade kakvu njeguje Bugatti. Važno nam je da se ovi modeli automobila koriste i da se u njima uživa jer su upravo tome namijenjeni”, s ponosom je pojasnio Mate Rimac koji će tijekom SOC Croatia 2022 događanja osobno sudjelovati u konvoju, vozeći prvi proizvodni primjerak Rimac Nevere.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUPERCAR OWNERS CIRCLE (@supercarownerscircle)

Vikend je rezerviran za superautomobile 

SOC Croatia 2022 nije samo okupljanje zaljubljenika iz svijeta tehnologije i automobila, već i sveobuhvatno lifestyle događanje koje doprinosi promociji određene destinacije. Za vrijeme prošlogodišnjeg SOC Weekenda u Hrvatskoj, fotografije i snimci Zagreba, Velike Gorice, Malog Lošinja, kao i hrvatskih krajolika na putu od glavnog grada do otoka obišli su cijeli svijet, promovirajući turističku ponudu zemlje, ali i njezinu sigurnost, kao i mogućnosti za poslovne suradnje između hrvatskih tvrtki i nekih od najuspješnijih poslovnih ljudi na svijetu.

Sigurni smo da će se isto ponoviti i ove godine, zbog čega će, vjerujemo, prijateljstvo Hrvatske i SOC-a postati tradicionalno. Naš tim već priprema brojne buduće automobilske, dizajnerske i umjetničke projekte u Hrvatskoj, ali o tome ćemo drugom prilikom. Sada svi zajedno uživajmo na uzbudljivom SOC Croatia 2022 druženju!

Naslovna fotografija: @rimacautomobili

Pročitajte još...

Mixer jednog imidža: Mate Rimac – Tesla novog doba 

Za mene, Mate Rimac je predvodnik neke nove generacije (pod nove ne mislim na godine/starost) koja će Hrvatsku spojiti sa Zapadnom Europom i konačno nas odvojiti od percepcije Istočne Europe i "mentaliteta palanke"

Parangall/ Eric, I am Eric – Mate Rimac domaćeg popa

Eric je prvijencem ispisao ne samo veoma dobro 'pismo o namjerama' već publici isporučio vrhunski pop proizvod koji se lako može dobaciti i do europskih rang lista. Vrag će ga znati, možda smo baš dobili Matu Rimca u kategoriji popa

Izbjegnite crni scenarij: Kako tijekom krize ‘spasiti’ osobne financije?

Uz brige i strahove koje donosi sama bolest i pandemija jedan od najvećih strahova svakog od nas je i egzistencijalni strah, odnosno strah od smanjenja prihoda i gubitka posla, a samim tim i strah od nemogućnosti zadovoljenja životnih potreba pa i onih osnovnih

Vuk Vuković: Prosječan građanin neće osjetiti nikakvu korist od novca Europske unije

Promjene kroz plan oporavka neće se ostvariti jer je Vlada nastavila sa starim paradigmama upravljanja. Novac koji dobijemo iz EU neće se preliti na gospodarstvo i na potrošnju na najefikasniji mogući način. Posljedica će biti spori oporavak i daljnje nazadovanje Hrvatske, ističe mladi ekonomist 

Povezano

Donosimo 10 najskupljih automobila u 2022. godini

Iako najskuplji automobili možda dijele neke standardne značajke s običnim automobilima, oni se ističu svojim posebnim i neusporedivim aspektima koji brišu granicu između automobila i umjetničkog djela

TOP 10 najboljih domaćih mladih glumaca by Anđelo Jurkas

Među ovim glumačkim imenima možemo potražiti nove Muje Nadareviće, Ive Gregureviće, Šerbedžije, Šovagoviće, Gorane Bogdane, Višnjiće, Navojce, Krešimire Mikiće i druge ambleme ovdašnjih glumačkih zvijezda

7 zdravstvenih pregleda koje bi svaki muškarac mlađi od 40 trebao obaviti

Donosimo sedam važnih zdravstvenih pregleda koje bi svaki muškarac trebao obaviti ove godine. Mnoge od njih može obaviti vaš liječnik primarne zdravstvene skrbi, a ako ne može, može vas uputiti stručnjaku koji može

Stručni vodič za suočavanje s niskim libidom

Iako vam se ponekad čini da se svi više seksaju od vas, nedavne statistike pokazuju da je samo trećina odraslih zadovoljna svojim seksualnim životom, a svaki peti za to krivi nizak libido

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime