Subota, 18 studenoga, 2023

U Hrvatsku stiže najfascinantnija skupina superautomobila i hiperautomobila ikada!

SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na zagrebačkim i velikogoričkim ulicama

Od 2. – 5. rujna 2022. Hrvatsku će obići najekskluzivnija karavana super i hiperautomobila okupljenih u klubu SUPERCAR OWNERS CIRCLE (SOC) čime će domaća i svjetska javnost imati uvid u najnovije trendove automobilske tehnologije i dizajna.SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na zagrebačkim i velikogoričkim ulicama, među ostalim, očekuju: 

Barchetta Quartet: Pagani Zonda Barchetta – Ferrari Monza SP2 – McLaren Elva – Aston Martin Speedster

Holy Trinity: Ferrari LaFerrari – Porsche 918 Spyder – McLaren P1

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUPERCAR OWNERS CIRCLE (@supercarownerscircle)

 SOC-ova revija sadržavati će i modele brendova Bugatti i Pagani:

Bugatti: La Voiture Noire, Centodieci 300+, Divo, Chiron Super Sport, Chiron Pur Sport, Chiron L’Ébé Edition, Chiron Sport, Chiron, Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition, Grand Sport Vitesse.

Pagani: Huayra R, Zonda Barchetta, Zonda Cinque Roadster, Zonda Cinque Coupè, Huayra Roadster BC, Huayra Roadster, Huayra, Zonda S. 

Zahvaljujući velikoj pomoći i suradnji s hrvatskim institucijama, SOC Croatia 2022 svojim će članovima omogućiti jedinstveno iskustvo vožnje super i hiperautomobila na javnim cestama jer nikada do sada u svijetu nije zabilježena ovako duga ruta namijenjena karavani super automobila. Naime, SOC-ov konvoj najekskluzivnijih vozila prijeći će više od 1000 kilometara od Zagreba i Velike Gorice do Paga i Šibenika te natrag do Zagreba.

Program SOC Croatia 2022 uključuje dva velika javna događanja

  • U petak, 2. rujna od 17:00 ispred Zagrebačke katedrale održat će se ceremonija predstavljanja automobila
  • U subotu, 3. rujna od 9:00 na velikogoričkom ZTCu održat će se program demonstracije brzine i snage automobila

Na javnim događanjima u sklopu SOC Croatia 2022 odvijat će se i brojne ekskluzivne prezentacije. Tako će se tijekom vožnje predstaviti Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

„Prvi put ikada na europskom kontinentu predstavit će se Aston Martin Valkyrie AMR Pro i to tijekom vožnje. S projektom Valkyrie AMR Pro malo što se može usporediti jer je stvorena za staze „bez ograničenja“. Premijerno smo je predstavili 2018. godine, a izvorni koncept osmišljen za Le Mans (utrku). Dizajnirana je tako da u sebi sadržava što više značajki koje je moguće imati u cestovnoj  verziji. Nova Valkyrie AMR Pro zadržala je sva svojstva projekta Le Mans, od šasije, aurodinamike i pogonske tehnologije.”, poručila je Corenn Lange, voditeljica specijalnih projekata tvrtke Aston Martin.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Aston Martin Valkyrie (@valkyrieregistry)

Prvi put ikada predstavit će se i Auto Mira – Peace Car. Riječ je o specijalnom projektu koji je SOC razvio u suradnji s tvrtkom Aston Martin. Peace car predvodit će poseban SOC konvoj inspiriran poznatim riječima Martin Luther Kinga Mlađeg: “Tama ne može istjerati tamu; to može samo svjetlost. Mržnja ne može istjerati mržnju; to može samo ljubav!”

„Jako smo sretni da ponovo surađujemo s Aston Martinom, posebno vezano uz temu mira koja je, nažalost, trenutno izrazito aktualna. Izuzetno smo zadovoljni da imamo priliku poslati ovako važnu poruku svijetu, a dodatno nas veseli da je možemo poslati iz Hrvatske.“, pojasnio je Niccolò Torri Rocca, izvršni direktor Supercar Owners Circle.

Poster za događaj je dizajnirao Mate Rimac

Također, očekuje nas i nastavak SOC tradicije – promoviranje postera kojim se obilježava SOC događanje. Posebno za SOC Croatia 2022 dizajnirao ga je Mate Rimac, globalna zvijezda automobilskog svijeta.

„Naš Bugatti brend predstavit ćemo s vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući jedinstveni La Voiture Noire, nekoliko modela Centrodieci i Divo. Bit će to ultimativni izlog bezvremenskog luksuza, dizajna i izrade kakvu njeguje Bugatti. Važno nam je da se ovi modeli automobila koriste i da se u njima uživa jer su upravo tome namijenjeni”, s ponosom je pojasnio Mate Rimac koji će tijekom SOC Croatia 2022 događanja osobno sudjelovati u konvoju, vozeći prvi proizvodni primjerak Rimac Nevere.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUPERCAR OWNERS CIRCLE (@supercarownerscircle)

Vikend je rezerviran za superautomobile 

SOC Croatia 2022 nije samo okupljanje zaljubljenika iz svijeta tehnologije i automobila, već i sveobuhvatno lifestyle događanje koje doprinosi promociji određene destinacije. Za vrijeme prošlogodišnjeg SOC Weekenda u Hrvatskoj, fotografije i snimci Zagreba, Velike Gorice, Malog Lošinja, kao i hrvatskih krajolika na putu od glavnog grada do otoka obišli su cijeli svijet, promovirajući turističku ponudu zemlje, ali i njezinu sigurnost, kao i mogućnosti za poslovne suradnje između hrvatskih tvrtki i nekih od najuspješnijih poslovnih ljudi na svijetu.

Sigurni smo da će se isto ponoviti i ove godine, zbog čega će, vjerujemo, prijateljstvo Hrvatske i SOC-a postati tradicionalno. Naš tim već priprema brojne buduće automobilske, dizajnerske i umjetničke projekte u Hrvatskoj, ali o tome ćemo drugom prilikom. Sada svi zajedno uživajmo na uzbudljivom SOC Croatia 2022 druženju!

Naslovna fotografija: @rimacautomobili

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime