Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Vrhunski hrvatski kuhari koje obožavamo pratiti na Instagramu

Došlo je vrijeme da Mixer predstavi sjajne kuhare koji u velikom dijelu čine gastro scenu. Oprezno, u neke od njih ćete se možda i zaljubiti! Nije tajna da ljubav ide kroz želudac

Kad razmišljamo o influenserima, nekako smo stereotipno Instagram kao mrežu pripisali djevojkama i ženama. Krivo!



U zadnje vrijeme smo pisali uglavnom o food blogericama koje vjerno pratimo. No, sad je došao red da Mixer predstavi sjajne kuhare koji u velikom dijelu čine gastro scenu. Oprezno, u neke od njih ćete se možda i zaljubiti! Nije tajna da ljubav ide kroz želudac. 

Grgo Bačelić

Grgi Bačelić je mladi vrhunski kuhar iz Šibenika čiju prefinu hranu možemo jesti u zagrebačkom restoranu Kut. Njegove kreacije su razlog zbog kojih gotovo svakodnevno ručamo u Varšavskoj jer on doista radi čuda sa svježim namirnicama koje pronađe na zagrebačkoj tržnici Dolac.

Grgo je dobio stipendiju projekta Raise the Bar i svoje kulinarsko umijeće usavršio na svjetski poznatom učilištu Le Cordon Bleu u Istanbulu. Nakon tog iskustva je – zajedno s Ivanom, vlasnicom Kuta, osmislio koncept privatnih večera u Kutu. ZA razliku od jela u vrijeme ručka / gableca /marende, večere dolaze u slijedovima, cijeli koncept se diže na višu razinu i… Nekako očekujemo pravi raj na zagrebačkoj gastro sceni.

Svi koji pratimo njegov profil smo se malo i zaljubili u njega i smatramo da je u redu imati crush na jednog od najperspektivnijih mladih kuhara u Zagrebu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KapokogO (@grgobacelic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KapokogO (@grgobacelic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KapokogO (@grgobacelic)

David Skoko

Mnogima je upravo David Skoko omiljeni kuhar. On je zgodan chef, ali i beskrajno simpatičan i drag. S gomilom tetovaža i prekrasnim osmijehom svi ga vole gledati na televiziji u bilo kojem formatu, a ljubitelji dobre ribe, obožavaju njegovu kuhinju. David Skoko je ribarev sin, rođen u Puli, koji se nakon raznih projekata uvijek vraća svojim korijenima i temeljima, a to je obiteljska konoba Batelina u Banjolama kod Pule. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Skoko David (@ribarevsin)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Skoko David (@ribarevsin)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Skoko David (@ribarevsin)

Ante Udovičić

Hrvatski chef koji trenutno stažira u prestižnom restoranu belgijskom restoranu The Jane u Antwerpenu jedan je od onih koje vjerno pratimo i na Instagramu. Belgijski restoran osim što ima dvije Michelinove zvjezdice, ujedno je i jedan od najljepših na svijetu jer se nalazi u prostoru kapelice, bivše vojne bolnice. Ante Udovičić je i glavni chef bračkog hotela Lemongarden. Ovaj Zagrepčanin je zavladao gastro scenom Dalmacije, a nakon staža vratit će se s još posebnijim znanjem. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ante Udovičić (@ante.udovicic.7)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli lets_discover_croatia (@lets_discover_croatia)

Mate Janković

Pod svjetla reflektora Mate Janković došao je kao jedan od članova žirija Masterchefa i 3, 2, 1 kuhaj, no ono čime nas je Mate nedavno razveselio jest otvorenje tapas bara SOL u samom centru Zagreba što mu je bila dugogodišnja želja. Pratili smo na njegovom Instagram profilu razvoj svakog pojedinog tapasa koje je osmislio za svoj restoran. Nažalost, taj profil račun mu je hakiran, pa je Mate otvorio novi. I nadamo se da će na njemu nastaviti pisati o krativnom procesu nastanka tapasa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mate Janković (@matejankovic1)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mate Janković (@matejankovic1)

Dino Galvagno

Jedan je od najvažnijih chefova u Hrvatskoj, Dino Galvagno, u 2021. godini preuzeo je kuhinju restorana Luciano u istarskom hotelu San Canzian. Ono što nam se kod Dine osobito sviđa jest što inzistira na iskorištavanju baš svakog dijela namirnice. Trenutno radi kao chef konzultant po cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dino Galvagno (@dinogalvagnoconsulting)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dino Galvagno (@dinogalvagnoconsulting)

Naslovna fotografija: Instagram @grgobacelic

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime