Utorak, 3 listopada, 2023

Kako pronaći srodnu dušu: Ne prepuštajte se sudbini – izazovite je sami!

Imate dvije mogućnosti - opustiti se i prepustiti sudbini ili možete biti proaktivni i 'privući sudbinu'. A kako sami 'izazvati' susret sa srodnom dušom savjetuju stručnjaci

Postoje brojne teorije o pronalasku srodne duše; neki vjeruju da imamo samo jednu srodnu dušu, drugi da možemo imati više srodnih duša tijekom života, a naravnop uvijek postoje i oni koji u to uopće – ne vjeruju.Bez obzira vjerujete li ili ne, činjenica jest da svi na neki način priželjkujemo imati tu jednu posebnu osobu u svom životu, no treba imati na umu kako nije moguće točno planirati vrijeme i mjesto kada ćemo je upoznati i zaljubiti se baš u nju.
Stoga imate dvije mogućnosti – opustiti se i prepustiti sudbini ili možete biti proaktivni i ‘privući sudbinu’. A kako sami ‘izazvati’ susret sa srodnom dušom savjetuju stručnjaci:

Budite svoji

Poanta srodne duše jest u tome da vas ona voli takvima kavi jeste, pa kako biste je trebali pronaći ako niste svoji? Stoga, budite besramno svoji. Ako niste ponosni ni na jedan dio sebe, ako ne volite sebe, neće ni drugi… Osnažite se i pokažite kako ste posebni i jedinstveni – što će srodna duša primijetiti.

Snack: Kako je postao najpopularnija aplikacija za dejtanje u pandemiji

Ne tražite savršenstvo

Ako u glavi imate strogu viziju kakva treba biti vaša srodna duša, vjerojatno ćete propustiti osobu s kojom biste trebali biti. Vaša srodna duša obično nije onakva kakvu ste zamislili, već entitet ljubavi koji odražava i sve vaše nesavršenosti na način da više volite sebe. Pronaći ćete svoju srodnu dušu u onome što smatrate svojim manama. Bit će to osoba koja će se diviti onome što se vi bojite voljeti na sebi.

Bez žurbe

Kada je riječ o pronalaženju srodne duše, sjetite se da ne možete žuriti, da se to ne događa preko noći niti onda kada mi to želimo. Možda će trebati neko vrijeme, ali kada vrijeme bude pravo – sve će sjesti na svoje. Stoga, budite strpljivi i pozitivni. Odvojite malo vremena za rad na sebi, razmislite o tome što tražite i što će vas usrećiti.
Ako potraga za ‘onim pravim/onom pravom’ postaje iscrpljujuća, nemojte se bojati napraviti korak unatrag dok ne budete spremni za povratak u igru i za upoznavanje i vezu u koju ćete se potpuno uključiti. Morate uživati u ovom putovanju i vjerovati da će se srodna duša pojaviti kada budete spremni za nju.

Tri horoskopska znaka koja vas najviše privlače na temelju vašeg znaka

Shvatite sami sebe

Pronaći srodnu dušu nije baš tako jednostavno, prvo trebate shvatiti sami sebe, što želite, što volite, koji su vam ciljevi… Stručnjaci savjetuju da uložite u svaki dio svog života. To može biti na način da se aktivno bavite samopomoći, vježbate, osobno ulažete u svoje interese itd. Na taj način možete saznati više o sebi kako biste pronašli tip osobe koji bi vam najviše odgovarao. Kada se bacite u potragu, sjetite se da je u redu imati niz loših spojeva, nemati spojeva ili čak napraviti stanku. U redu je tražiti savjet i ne prihvatiti baš sve. Svatko mora shvatiti da je neuspjeh zapravo dio uspjeha i da nema ništa loše u tome ako ste singl.

Nemojte pristati na ‘sve ili ništa’

Svakako, važno je razumjeti i prihvatiti tuđe nedostatke, ali srodna duša trebala bi biti vaša ‘epska ljubav’, što znači da ne možete požuriti ili prisiliti takvu vrstu osjećaja s bilo kojom slučajnom osobom s kojom se podudarate na Tinderu.

Novi faktor privlačnosti: 6 nepoznanica o izlascima nakon cijepljenja

Potražite nekoga tko vas poštuje i tko je predan

Vi se možete jako truditi i činiti sve što je u vašoj moći, ali ako druga osoba ne uzvrati, ne može se puno postići. Pronađite nekoga tko vas poštuje i prihvaća onakvima kakvi jeste, trudi se razumjeti vas i vašu perspektivu i osjećaje te je spreman/spremna prevladati vaše razlike s poštovanjem i kompromisom. Nađite nekoga tko je predan i tko je spreman dobro se potruditi kako bi vaša veza uspjela. 

Uložite u održavanje veze

I konačno, nakon što se zaista potrudite pronaći svoju srodnu dušu, vrijeme je da uložite napor u održavanje te veze. Odnosi se razvijaju kada ulažete u razumijevanje potreba jedni drugih. Postati srodne duše uključuje otvorenu komunikaciju i minimalizira prosudbu. Ne morate imati sve zajedničko da biste postali srodne duše, ali ako ste oboje spremni uložiti sličan napor (vrijeme, komunikacija, proširenje zona udobnosti…) da bi to uspjelo, možda ćete ustanoviti da ovo olakšava proces postajanja srodnim dušama.

Pročitajte još...

Kako su povezane inferiornost u vezi i njezin uspjeh?

Istraživanja otkrivaju da rastući i trajni osobni razvoj samo jednog partnera smanjuje njihovu strast i razinu zadovoljstva, kao i intimnost i bliskost između partnera

Corona-cuffing: Koliko je pandemija promijenila ljubavni život samaca?

Jesmo li se zbog pandemije više otvorili i pružili priliku ljudima kojima prije ne bismo dali šansu? Je li se pojam druženja zauvijek promijenio i hoće li takozvani zločesti dečki pokazati svoje pravo lice kada se (nadamo se) pronađe cjepivo?

Izazovi pandemije: Kako očuvati mir i sklad u ljubavnom odnosu?

Psiholozi preporučuju provesti vrijeme zajedno, ali kvalitetno. Neki od prijedloga su zajedničke 'romantične avanture', vježbanje ili šetnje... Budite odlučni u tome da postavite granice oko početka i završetka radnog dana.

13 novih dating izraza nastalih zahvaljujući Covidu-19

S novom situacijom pojavili su se i novi dating trendovi i izrazi. COVID-19 općenito je proširio naš rječnik i uveo neke nove termine, većinom na engleskom jeziku. U nastavku donosimo neke od njih

Povezano

Što trebate napisati u biografiji za online upoznavanje?

Hoćete li biti smiješni? Kako pokazati svoje najbolje ja bez da zvučite hvalisavo? Pitajte bilo koga u predanoj, sretnoj vezi koja je započela preko aplikacije za druženje što su točno napisali na svom profilu i u 99% slučajeva će vam reći da su zaboravili

Sve što znamo o vezi Kendall Jenner i Bada Bunnyja

Iako su mnogi mislili da je u pitanju još jedan u nizu PR stuntova, sedam mjeseci kasnije Bad Bunny i Kendall su još uvijek zajedno

Nedostaje vam strasti u vezi? Ovo su navike zadovoljnih parova

Već mali podsjetnik na ono kako je bilo nekada – najbolje tijekom zajedničkog bijega od rutine - rasplamsat će strast

Kako orgazmi utječu na gospodarski rast zemlje?

Ako se globalna produktivnost poveća za 20%, to može imati ogroman utjecaj na smanjenje stopa siromaštva i poboljšanje životnog standarda

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime