Četvrtak, 2 prosinca, 2021

Vrijeme je da konačno izvedete najposebniju osobu na spoj – sebe!

Bilo da sami sebi napravite večeru, pročitate dobru knjigu, slušate omiljenu ili opuštajuću glazbu, pripremite si kupku... prijedloga je mnogo, no iskoristite vrijeme za sebe kvalitetno i prema vlastitom ukusu! To je spoj - i neka bude bajkovit spoj iz snova!

Najdulja veza koju ćemo ikada imati jest – veza sa samim/samom sobom. Važno je prepoznati vlastite želje i potrebe te njegovati odnos sa sobom kao što bi to činili s partnerom, prijateljem ili članom obitelji.

Ako još niste, razmislite o tome da zamislite savršen dan u kojem idete na spoj, ali sa sobom. Za početak, priuštite si mala zadovoljstva.

Vrijeme za sebe – kvalitetno i prema vlastitom ukusu

Briga o sebi trebala bi biti svakodnevna rutina i podrazumijevati da radimo stvari koje su ugodne, zdrave i samo ‘naše’. Izdvojite vrijeme za sebe, bilo da sami sebi napravite večeru, pročitate dobru knjigu, slušate omiljenu ili opuštajuću glazbu, pripremite si kupku… prijedloga je mnogo, no iskoristite vrijeme za sebe kvalitetno i prema vlastitom ukusu! To je spoj – i neka bude bajkovit spoj iz snova!

Otkrijte vlastiti iscijeliteljski potencijal – prema horoskopskom znaku

Znakovi koji pokazuju da ne uzimate dovoljno vremena za sebe: 

  1. Cijelo vrijeme ste umorni
  2. Lako vas se naljuti
  3. Često obolijevate
  4. Ne možete se sjetiti kada ste posljednji put učinili nešto za sebe
  5. Stalno osjećate pritisak
  6. Uvijek ste u društvu i okruženi ljudima
  7. Uvijek negdje žurite
  8. Osjećate manjak radosti u životu
  9. Ne znate reći ne.

Kako do spoja sa sobom? 

Svakodnevno se podsjetite da je vaš prioritet – briga o sebi! Nije lako naučiti voljeti sebe, kako god to zvučalo. No, jedan od načina jest da odmah ujutro ustanete i pozdravite sebe kao što bi to napravili s voljenima. Pokažite sebi ljubav nježno stavljajući ruku na srce ili se svjesno zagrlite. 

Početak dana možete započeti i sa pozitivnim afirmacijama i tako postaviti vlastite namjere i želje. Ovo je jedan od načina u procesu otvaranja pozitivnim stvarima koje vam dolaze.

Briga o sebi uključuje priuštiti si barem mala i jednostavna zadovoljstva – što god to značilo za vas (čitanje dobre glazbe, vježbanje, šetnja u prirodi…), isprobavanje novih stvari. Pa tako možete izaći u novi zanimljivi kafić, spa welness centar i slično. Isprobavanje novih stvari može potaknuti vlastiti kreativni proces i maknuti vas iz komfor zone. Čak i ako vam budget ne dozvolja neke skuplje aktivnosti, odlična opcija je provesti vrijeme u prirodi, opustiti se i uzemljiti se. Priroda nas uvijek podsjeća kako smo svi povezani i podržani.

6 načina kako još više možete uživati u toploj kupki

Iskoristite kraj dana za ovo…

Briga o sebi uključuje i kako prepoznati vlastite potrebe, njegovati odnos sa sobom i znati reći ne! 

Kraj dana idealno je vrijeme za podsjetiti se na sve dobre trenutke tijekom dana i provjeru vlastitog stanja. Zatim, uzmite vrijeme i osvijestite stvari koje su vam donijele zadovoljstvo, pomogle vam u nečemu, nasmijale vas, očvrsnule ili potaknule na bolje. Onda kada osjećate lakoću, sreću i nježnost – znate da je to – to. 

Budite sebi prioritet

Osim vlastite dnevne autorefleksije, korisno je naučiti biti zahvalan i u svemu vidjeti lekciju i pozitivno. Ovakav način podržava namjere i tijekom sljedećeg dana. 

Biti zadovoljan i sretan sam sa sobom nešto je što bi nas trebali učiti odmalena, znati što su i odrediti prioritete te težiti njegovanju odnosa sa sobom. Ako sebe ne postavimo kao prioritet, ne možemo očekivati da će to drugi učiniti za nas. Prema tome, prvo zavolimo sebe, tako ćemo i druge jer ćemo znati kako to raditi i kakav osjećaj pružamo. 

Uvijek je važan korak po korak, pa tako malo pomalo treba učiti kako se obradovati u jednostavnim i malim stvarima: odlazak u prirodu, šetnju, večera, dobra knjiga… samo su neke od njih! Prema vlastitim željama i guštu, isplanirajte vrijeme, dan i nešto za sebe!

Pročitajte još...

‘Body neutrality’ – pokret koji se zalaže da prestanemo osuđivati sebe

Čini se kako smo se umorili od toga da pod svaku cijenu moramo voljeti svoje tijelo. Umjesto pozitivnog, stigao je neutralan stav ? 'volim svoje tijelo takvo kakvo jest', a prigrlili su ga i celebrityji poput Taylor Swift i Jameele Jamil.

‘Vježbanje’ mozga: Kako možete povećati svoj kapacitet za sreću?

Kao što je igranje šaha ili rješavanje križaljki mentalna gimnastika za naš intelekt, 'vježbanje' mozga da osjeti (i ostane) s emocijama sreće, smirenosti i zadovoljstva je mentalna gimnastika za naše emocionalno zdravlje

10 najboljih uloga Frances McDormand, od Farga do Nomadlanda 

Brojne su uloge u kojima je ostavila neizbrisiv trag, ali ako baš moramo birati top 10 najboljih, onda smo se odlučili za sljedeće izvedbe!

17 uređaja koje smo otkrili u pandemiji, a uljepšali su nam život

Donosimo izbor novih funkcionalnih uređaja koje smo otkrili tijekom pandemije, a koji mogu barem malo osvježiti vaš životni prostor i uljepšati svakodnevicu u njemu! 

Povezano

Sretan vam Dan samaca: Donosimo 7 čari samačkog života

Poznajemo mnogo ljudi koji u svojoj samoći istinski uživaju, a ako vas ovaj ljubavni status ipak muči ili zabrinjava, donosimo 7 činjenica koje će vam pomoći da zavolite 'single life'

Bez sigurnosti nema užitka: Vodič kroz seks igračke za (sve) početnike

Jer... iskustvo korištenja seks igračaka je definitivno nešto što trebate istraživati više, a ne nešto što trebate izbjegavati! 

Nismo sami: Kako ostvariti stabilniji odnos i sretniju vezu?

Kada naučite kako se povezati s drugima, osjećat ćete se osnaženo i sigurno. Važno je pritom njegovati odnos i sa sobom, no živimo u svijetu u kojemu nismo sami, stoga imamo i potrebu imati kvalitetan odnos s okolinom, posebice kada je riječ o partnerskim odnosima

Senzualni vs erotski seks: Kratki vodič kroz različite stilove seksa

Senzualni i erotski seks su primjerice različiti, no, ako malo bolje pogledate, zapravo imaju i dosta sličnosti. Iskreno, iznenadit ćete se kad saznate malo više o svakom od njih

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime