Četvrtak, 18 srpnja, 2024

5 jednostavnih načina da izgradite svoje samopouzdanje

Naučiti kako biti samopouzdaniji može promijeniti ne samo kako nas vidi svijet , već i kako mi vidimo sami sebe

Pokušavati dati sve od sebe i pokazati pozitivan govor tijela u teoriji je jednostavno, ali učenje kako biti samouvjeren iznutra zahtijeva posao. Kako onda poboljšati vlastito samopouzdanje? Stručnjaci koji proučavaju ovu temu i pomažu ljudima da nauče kako biti sigurnijiUpoznaj sebe i što zaista želiš

Traženje pomoći od psihoterapeuta nije nužno dostupno svima, niti je to jedini način da upoznaš samog sebe. Vježbanje meditacije, svjesnosti i ponovno povezivanje s tijelom putem tjelesne aktivnosti također može pomoći.

Prestanite tražiti odobrenje od drugih

Preuzeti posredništvo i kontrolu nad vlastitim životom znači da se više ne osjećate shrvano pod teretom ispunjavanja standarda drugih. Ili ideje da jedino vrijedite biti kroz udovoljavanje drugima. Povjerenje je vjerovati da vrijediš točno onoliko koliko jesi. Ne savršeno, ne bolje od bilo koga, ali vrijedno truda. To također znači da vjerujete da ćete pronaći način da ostvarite ciljeve i prevladate prepreke.

Budite sigurni

Ako niste sigurni u to što pričate, ljudi vas neće slušati. Nažalost, nisko samopouzdanje je nešto što se često viđa kod žena, srećom postoje načini da se istrenirate da budete sigurniji sami u sebe.

Pronađite svoju prisutnost – pogledajte svijet. Na primjer, zamislite da radite prezentaciju na poslu. Pogledajte ljude u publici. Gledajte ih u oči kada uđete i odvojite si vremena prije nego što počnete.

Dišite – trebate disati nisko u trbuh, duboko i polako udahnuti. Postoji bezbroj tehnika disanja za anksioznost koje vam mogu pomoći da se naviknete na kontrolu daha.

Stav – Stojite s nogama naprijed, koljena nisu prekrižena, ramena opuštena, a vaša težina na cijelom stopalu. 

Projicirajte svoj glas – pošaljite svoj glas gore i van. Ako pogledate gore, malo iznad linije očiju, to znači da prirodno dopuštate glasu da putuje dalje.

Vježbajte – sve gore navedene metode prenosive su na područja koja su daleko izvan radnih prezentacija. Mogu vam pomoći u tome kako se snalazite u svakom dijelu svog života. Patsy predlaže čitanje knjige naglas kod kuće, sporo govorenje, ostavljajući si vremena.

smiling woman in blue denim jacket

Promijenite svoj mentalni odnos s neuspjehom

Povećati ćete svoje samopouzdanje kada promijenite mentalni odnos koji imate neuspjesima. Sve se svodi na preoblikovanje neuspjeha kao dokaza da ste pokušali. Oni koji smatraju da je “svaki neuspjeh samo jedan korak dalje na putu do konačnog uspjeha”, uživaju u povećanju samopouzdanja.

Izgradite grupu podrške

Okružite se ljudima koji vas podižu, a ne spuštaju. Birajte one koji vam daju energiju, a ne ispijaju vašu. U svjetlu šokantne rodne neravnoteže u pogledu brojnih pitanja, od kojih nisko samopouzdanje narušava, posebno je važno podići i svoje kolegice.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime