Utorak, 26 rujna, 2023

5 jednostavnih načina da izgradite svoje samopouzdanje

Naučiti kako biti samopouzdaniji može promijeniti ne samo kako nas vidi svijet , već i kako mi vidimo sami sebe

Pokušavati dati sve od sebe i pokazati pozitivan govor tijela u teoriji je jednostavno, ali učenje kako biti samouvjeren iznutra zahtijeva posao. Kako onda poboljšati vlastito samopouzdanje? Stručnjaci koji proučavaju ovu temu i pomažu ljudima da nauče kako biti sigurniji

Upoznaj sebe i što zaista želišTraženje pomoći od psihoterapeuta nije nužno dostupno svima, niti je to jedini način da upoznaš samog sebe. Vježbanje meditacije, svjesnosti i ponovno povezivanje s tijelom putem tjelesne aktivnosti također može pomoći.

Prestanite tražiti odobrenje od drugih

Preuzeti posredništvo i kontrolu nad vlastitim životom znači da se više ne osjećate shrvano pod teretom ispunjavanja standarda drugih. Ili ideje da jedino vrijedite biti kroz udovoljavanje drugima. Povjerenje je vjerovati da vrijediš točno onoliko koliko jesi. Ne savršeno, ne bolje od bilo koga, ali vrijedno truda. To također znači da vjerujete da ćete pronaći način da ostvarite ciljeve i prevladate prepreke.

Budite sigurni

Ako niste sigurni u to što pričate, ljudi vas neće slušati. Nažalost, nisko samopouzdanje je nešto što se često viđa kod žena, srećom postoje načini da se istrenirate da budete sigurniji sami u sebe.

Pronađite svoju prisutnost – pogledajte svijet. Na primjer, zamislite da radite prezentaciju na poslu. Pogledajte ljude u publici. Gledajte ih u oči kada uđete i odvojite si vremena prije nego što počnete.

Dišite – trebate disati nisko u trbuh, duboko i polako udahnuti. Postoji bezbroj tehnika disanja za anksioznost koje vam mogu pomoći da se naviknete na kontrolu daha.

Stav – Stojite s nogama naprijed, koljena nisu prekrižena, ramena opuštena, a vaša težina na cijelom stopalu. 

Projicirajte svoj glas – pošaljite svoj glas gore i van. Ako pogledate gore, malo iznad linije očiju, to znači da prirodno dopuštate glasu da putuje dalje.

Vježbajte – sve gore navedene metode prenosive su na područja koja su daleko izvan radnih prezentacija. Mogu vam pomoći u tome kako se snalazite u svakom dijelu svog života. Patsy predlaže čitanje knjige naglas kod kuće, sporo govorenje, ostavljajući si vremena.

smiling woman in blue denim jacket

Promijenite svoj mentalni odnos s neuspjehom

Povećati ćete svoje samopouzdanje kada promijenite mentalni odnos koji imate neuspjesima. Sve se svodi na preoblikovanje neuspjeha kao dokaza da ste pokušali. Oni koji smatraju da je “svaki neuspjeh samo jedan korak dalje na putu do konačnog uspjeha”, uživaju u povećanju samopouzdanja.

Izgradite grupu podrške

Okružite se ljudima koji vas podižu, a ne spuštaju. Birajte one koji vam daju energiju, a ne ispijaju vašu. U svjetlu šokantne rodne neravnoteže u pogledu brojnih pitanja, od kojih nisko samopouzdanje narušava, posebno je važno podići i svoje kolegice.

Pročitajte još...

Vježbanje mozga: Kako možete povećati svoj kapacitet za sreću?

Kao što je igranje šaha ili rješavanje križaljki mentalna gimnastika za naš intelekt, 'vježbanje' mozga da osjeti (i ostane) s emocijama sreće, smirenosti i zadovoljstva je mentalna gimnastika za naše emocionalno zdravlje

‘Body neutrality’ – pokret koji se zalaže da prestanemo osuđivati sebe

Čini se kako smo se umorili od toga da pod svaku cijenu moramo voljeti svoje tijelo. Umjesto pozitivnog, stigao je neutralan stav ? 'volim svoje tijelo takvo kakvo jest', a prigrlili su ga i celebrityji poput Taylor Swift i Jameele Jamil.

5 načina kako ćete kontrolirati sumnju i žaljenje zbog svojih odluka

Svima nam se to ponekad događa i može biti krajnje uznemirujuće. Mnogi od nas voljeli bi krenuti dalje nakon što donesemo neke odluke ili poduzmemo akcije, i ne osvrnuti se unatrag. Međutim, to je često lakše reći nego učiniti

5 načina kako se nositi sa egzistencijalnom anksioznošću i strahovima

Osobe koje muče pitanja o spoznaji - tko su i koja je njihova svrha u životu, stalni strah može udaljiti od svega i svih voljenih te sasvim upropastiti život. Kako sebi pomoći kad vas ulovi onaj fenomen?

Povezano

Vaš unutarnji kritičar: Kako prestati omalovažavati samog sebe?

Za omalovažavanje i smanjenje samopouzdanja kriv je naš "unutarnji kritičar". To je onaj dosadni glas u našoj glavi koji kritizira, krivi, omalovažava, propitkuje, stvara sumnje i umanjuje naša postignuća... Kako se 'obračunati' s njime?

Riješite ovaj test osobnosti boja i otkrijte svoj karakter

Test kaže da smo u osnovi svi kombinacija četiri osnovne boje i pruža detaljnu analizu vaših karakternih osobina. Iako su neke boje uparene s poetskim opisima, druge su urnebesno nemilosrdne. Primjerice, smeđa predstavlja 'lijenog perfekcionistu zaglavljenog u kući'

Financijski stručnjaci savjetuju: Može li se novcem kupiti ili zamijeniti sreća?

Može li novac 'kupiti' vrijeme, mentalni mir i životnu sigurnost, te u kojoj mjeri on određuje jesmo li sretni? Vrijedi li doista deviza kako 'novac ne može kupiti sreću' otkrivaju nam financijski stručnjaci

Sindrom Petra Pana: Kako prevladati strah od odraslog života?

To je pop-psihološki termin koji opisuje pojedince koji imaju teškoća s usvajanjem tipičnog načina života odraslih

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime