Subota, 18 studenoga, 2023

Najbolje aplikacije za meditaciju i disanje te smanjenje anksioznosti

Na internetu postoji obilje specifičnih aplikacija koje su namijenjene za meditaciju, duboko disanje i slušanje ambijentalne glazbe. Mnoge uključuju svakodnevne podsjetnike na motivaciju, vođene lekcije, smirujuću glazbu i zvukove prirode kako bi zaokružili iskustvo

Duboko disanje i fokus jedni su od najuspješnijih načina rješavanja stresa jer usredotočenost na udisaje i izdisaje drži nas u tom trenutku. Stoga, ne čudi da su aplikacije za meditaciju i disanje jedan od najtraženijih načina u borbi protiv anksioznosti i depresije, kao i svakodnevnih životnih izazova.Smatramo ih posebno korisnima za održavanje mirnoće i staloženosti tijekom turbulentnih pandemijskih mjeseci. Na internetu postoji obilje specifičnih aplikacija koje su namijenjene za meditaciju, duboko disanje i slušanje ambijentalne glazbe. Mnoge uključuju svakodnevne podsjetnike na motivaciju, vođene lekcije, smirujuću glazbu i zvukove prirode kako bi zaokružili iskustvo. 

Izdvojili smo 5 najpopularnijih aplikacija i najbolje rangiranih na engleskom jeziku koje će vas na osloboditi tjeskobe i stresa.

Calm

S razlogom je jedna od najbolje rangiranih aplikacija u kategoriji Zdravlje i fitnes. Milijuni ljudi zaklinju se Calmom u svojim programima disanja, vježbama istezanja, pa čak i pričama u snu. Bez obzira jeste li početnik i želite li isprobati jednotjedno probno razdoblje ili ste spremni posvetiti se 21-dnevnom programu meditacije, Calm će vam pomoći da budete staloženi, mirni i motivirani svakodnevno.

Headspace

Ako ste novi u meditaciji, pogledajte Headspace – aplikaciju za meditaciju i borbu protiv tjeskobe. Stvorena u tandemu sa znanstvenim istraživanjima i poviješću meditacije, Headspace zauzima klinički pristup opuštanju. Sa stotinama mogućnosti meditacije koje počinju od tri minute i zanimljivim objavama na blogu o spavanju, stresu i pažnji, možete nježno brusiti svoje vještine meditacije i smanjiti razinu tjeskobe za samo nekoliko dana. Također je besplatna i nudi premium plaćenu verziju, kao i Calm.

MyLife

MyLife razumije snagu pažljivosti, posebno kada je riječ o tome kako se zapravo osjećate. Uz blistave kritike časopisa Wall Street Journal i Fast Company, MyLife ™ vam pomaže prilagoditi se svojim osjećajima i prijaviti se sa svojim najdubljim mislima pomoću prilagođenih anketa i personaliziranih aktivnosti. Aplikacija MyLife ™ također nudi prilagođena iskustva za tinejdžere i djecu od pet godina kako bi svatko u vašem kućanstvu mogao imati koristi od moći tišine i mira. Aplikacija je besplatna, ali nudi i plaćenu premium verziju. Sadrži više o 400 aktivnosti i može se integrirati s Alexom.

Breathe+ Simple Breath Trainer

Ovo je izvrstan alat za vizualizaciju u kojem doslovno možete vidjeti udisaje i izdisaje (vremenski prilagođene vašim željama). A ako želite zatvoriti oči, možete postaviti funkciju vibriranja kako bi vas obavijestili kada je vrijeme za prebacivanje između udisaja i izdisaja. Uz vođene sesije do jednog sata ili prilagođeno vašim potrebama, osjećat ćete se izuzetno opušteno i u umu i u tijelu. Aplikacija je također besplatna s mogućnošću premium plaćene verzije

Breethe

Ako imate problemima sa spavanjem, toplo preporučujemo isprobavanje Breethea, s obzirom na stručnost aplikacije u vezi s hipnoterapijom i pričama prije spavanja. Breethe je vaš osobni trener pažljivosti, a rezultate možete vidjeti za samo pet minuta. S preko 1500 priča i vođenih meditacija možete se boriti protiv anksioznosti, mirnije spavati ili smanjiti stres koristeći, između ostalih značajki, zvukove i vizualizacije prije spavanja. Kada se probudite iz mirnog sna, dan također možete započeti nježnom budilicom i jutarnjim meditacijama.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime