Srijeda, 18 svibnja, 2022

Novogodišnje odluke: Imaju li smisla ili su samo san o budućem ja?

Umjesto da se zapitate što možete ograničiti da biste se osjećali bolje u glavi, zapitajte se: Možete li se mijenjati na način da se osjećate dobro? Kladimo se da možete

Kako napreduju vaše novogodišnje odluke? Ako ste uspjeli održati neke nove navike koje vaš život čine bolji, zdravijim ili ispunjenijim, ne želimo to pokvariti. Ako ste se, poput nas, probudili jednog jutra probudili i shvatili da ubiti te odluke ipak nisu toliko za vas, i to je skroz uredu. Mnogim ljudima, sve vezano za novu godinu- nova ja – ide poprilično na živce. To je, također, skroz u redu.Čini li se i vama da naša cjelogodišnja ideologija samousavršavanja postaje najglasnija u siječnju? Odjednom možete biti snažniji, zdraviji, pametniji. Možete više slušati i manje trošiti. Možete biti svejedi, a vaša pića mogu biti bez alkohola. Roman u vašoj glavi može se realizirati na papiru. Konačno možete naučiti kineski. Izdržati novogodišnje odluke kroz siječanj znači imati disciplinu da utišate svoj mozak koji vas mami s poslasticama. U isto vrijeme to znači  – umanjiti užitke života, a ne ih poboljšati.

U novoj godini se riješite neodlučnosti i prihvatite ljepote koje nosi neizvjesnost života

Što je važnije, živjeti u sadašnjosti ili budućnosti?

Odjednom više nismo zahvalni na sadašnjosti, ne volimo sebe onakvim kakvi jesmo, već se trudimo biti bolji, gledamo prema svojoj budućnosti. Jer trenutno nismo dovoljno dobri. Nije li to prevelik pritisak? Ni ne čudi nas da zbog svog tog razmišljanja, mnogi kažu kako je siječanj najdepresivniji mjesec u godini. Možda ipak nije to tmurnog vremena, već do prevelikog presinga kojeg si sami, ali i naša okolina, stavlja na nas.  

U ovoj novoj, 2022. godini, trebali biste se usredotočiti na samo jednu stvar – samog sebe. Ove godine preuzmite kontrolu za svoje postupke i donesite one koji vama odgovaraju. Pojedite tu pizzu jer ste imali loš dan, otiđite na trčanje jer vam treba pola sata pražnjenja glave od obveza. Radite stvari isključivo zbog toga što ih sami želite. Budite sretni zbog svojih izbora, a ne zbog buduće verzije sebe koja će se ili se neće dogoditi. Lijep je imati ciljeve, daleko od toga, ali ako ne živimo u trenutku, nego u budućnosti, hoćemo li ikada dočekati taj trenutak sreće?

Živjeti u trenutku: 8 načina kako biti više mindful i uživati u životu

Prema svojim ciljevima idite polako i temeljito

Stalno ćemo željeti više, bolje i naprednije. Kada će nam biti dosta? Uvijek će postojati netko uspješniji, bogatiji i zgodniji. Nitko nema sve, a to si moramo razjasniti u glavi. Ideja da se, kada ograničavamo svoje poroke, približavamo svom najboljem ja, sama po sebi nije loša, ali ne mora nužno ništa popraviti. Postoje sustavne nejednakosti koje prelazak na vegansku prehranu ne može uravnotežiti i popraviti. Naučite voljeti sami sebe, sada i u ovom trenutku. Idete prema svojim ciljevima, ali polako i temeljito. 

Umjesto da se zapitate što možete ograničiti da biste se osjećali bolje u glavi, zapitajte se: Možete li se mijenjati na način da se osjećate dobro? Kladimo se da možete.

Pročitajte još...

Novogodišnje odluke: koji su realni ciljevi u ovim nestabilnim vremenima?

Mjere stožera i preporuke epidemiologa mijenjaju se takvom brzinom da nam je teško predvidjeti život u idućih mjesec dana, a kamoli za cijelu godinu. Kako u takvim uvjetima donositi ikakve odluke? I je li nam to uopće potrebno? Evo zašto jest - čak i u uvjetima narušenog osjećaja kontrole i sigurnosti!

Hit wellness trendovi u godini koja je zauvijek promijenila naše živote

Od poboljšanja i vježbanja uma do vanjskih promjena, fitnessa i biohackinga, ovo su trendovi koji dominiraju godinom koja je promijenila naše živote - zauvijek

Nova godina, nova ja: Nove sportske pobjede započnite s novom opremom za trening!

Kako biste sami sebi olakšali odlazak na trening prvih nekoliko dana, najbolja je kupnja nove opreme. Ona će vas motivirati da je pokažete i iskoristite kad ste već potrošili novac

Svi pričaju o prednostima videopoziva, no oni loše utječu na samopouzdanje

Naša je stvarnost postala digitalna, no nitko nas nije upozorio na posljedice koje videopozivi ostavljaju na našu - psihu!

Povezano

Jer veselje je u malim stvarima: 10 načina da budete sretni – svaki dan!

'Drugačiji dan. Ista priča' - postala je vaša mantra? Samo malom promjenom nekih ustaljenih navika možete povećati 'kvocijent vaše osobne sreće' i pronaći nove inspiracije za živjeti ispunjeniji život

5 načina za nošenje s bolešću novog doba – financijskom anksioznošću!

Ometa li vas financijska tjeskoba da pogledate svoj bankovni račun ili proračun i odlučite koja su područja vaše potrošnje previsoka? Ili vas drži budnima noću i ostavlja osjećaj iscrpljenosti i neusredotočenosti sljedećeg dana?

Definitivan kraj: Trebamo li nakon prekida veze staviti točku na i?

Mnogi od nas tada pokušavaju naći neki prigodan zaključak odnosa ili kraj kakav želimo - kako bi nam bilo lakše nastaviti dalje sa svojim životom ili potajno pokušavamo promijeniti ishod situacije. No, koliko je to dobro, a koliko loše za nas?

Važnost uspomena: Znate li da nostalgija može pozitivno utjecati na vaše zdravlje?

Kada se suočavamo s našim sjećanjima, zapravo počinjemo osjećati da su naši životi smisleni i vrijedni, a nostalgija nas može podsjetiti da je moguće prevladati poteškoće i može našem životu dati svrhu. Ako se i vi volite izgubiti u vlastitim ružičastim uspomenama, ovi Instagram profili su za vas!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime