Nedjelja, 7 travnja, 2024

Queen Fit: Vježbe za žene u teretani koje jamče savršenu – stražnjicu

U 'tesanju' tijela do zavidne forme ovog puta pomaže nam Matea Kožić, natjecateljica u Body Fitnessu. No, čak i da se ne odlučite ozbiljnije vježbati u teretani, ove vježbe za stražnjicu pomoći će vam da je do ljeta dovedete - do savršenog izdanja!

Na sam spomen vježbanje u teretani, većina (pa i žena) dovodi ih u negativan kontekst jer su im na umu uglavnom (pre)mišićave pripadnice ljepšeg spola. No, da to nije tako svjedoči Matea Kožić, natjecateljica u Body Fitnessu. No, čak i da se ne odlučite ozbiljnije vježbati u teretani, ove vježbe za stražnjicu pomoći će vam da ih ‘stešete’ do ljeta – do savršenog izdanja!Mnoge žene i same imaju predrasude kako će im trening na spravama i s kilogramima preko noći pretvoriti tijelo o ono body buildera pa već na samu pomisao da moraju vježbati s utezima i raznim spravama – odustaju od odlaska u teretanu.

Odlaskom u teretanu nećete postati mišićave, velike i muškobanjaste

No, studije su pokazale kako hipertrofija kod žena nije “prirodni” rezultat isključivo treniniranja sa utezima. Puno je faktora koje moramo uključiti i to je zaista velika žrtva i trud. Stoga žene, ne bojte se: odlaskom u teretanu nećete postati mišićave, velike i muškobanjaste. Dapače, stvoriti ćete si osim zdravlja i snage, vrhunsku formu i tonus. A trening u teretani, prvenstveno, uvijek treba biti prilagođen ženama ovisno o dobi i mogućnostima, menstrualnom ciklusu itd…

Tome u prilog najbolje govori Matea Kožić, 25-ogodišnja članica i natjecateljica Fitness kluba Play Požega. Matea se priprema se za natjecanje u Body Fitnessu i u razgovoru s njom otkrili smo koliko je discipline i truda potrebno da bi postigla željeni cilj.
Od prehrane koja je veliki i bitan faktor do redovitog treniranja, spavanja, pravilnog izvođenja vježbi te mnogih drugih faktora. Matein stil života prilagođen je treniranju, no zato vaš ne mora biti toliko strog – ali dajte priliku teretani da vam pomogne u oblikovanju tijela – ili barem stražnjice – kao u našem videu!

 

Bez pravilne prehrane nema promjena

“Bez pravilne prehrane nema ostvarenja ciljeva, to sam izjavila milijun puta i uvijek ću to govoriti. Što za moje pripreme za natjecanje, što za osobe koje rekreativno žele nešto napraviti od svog tijela. Ulazak u svijet natjecanja značio je veliki preokret u smislu prehrane i mog izgleda, no sve ostalo kod mene je kao i dok se nisam natjecala. I dalje imam prijatelje s kojima redovito odlazim na kave, druženja, izlazim, putujem i uživam svaki dan u životu. Ja sam se pronašla u ovom sportu i nemam problem s time što ću obući, kako će mi to stajati, jesam li prejaka za haljinu ili suknju… Ovaj sport mi je već sada dao sigurnost i samopouzdanje i veselim se svemu što dolazi i što me čeka u budućnosti”, otkriva nam ponosno Matea.

Najčešće pogreške pri vježbanju u teretani

Dodaje kako žene, ali i muškarci, najčešće griješe u teretani jer rade previše kardio treninga, stalno ponavljaju iste treninge te ostaju u zoni komfora. Osim toga, strah ih je vježbanje s bučicama a vjeruju kako će s ‘milijun’ trbušnjaka dobiti “six pack. Uz to, većina izbjegava vježbati gornji dio tijela (u strahu od muškobanjastih mišića) a najveći broj žena griješi jer se adekvatno ne zagrije prije treninga niti se dobro istegne nakon treninga.

Zato bi se u teretani ipak trebali prepustiti u ruke stručnjaka i pod stručnim nadzorom odraditi trening koji je prilagođen baš vašim specifičnim potrebama!

Nadamo se kako i vi u sebi želite napraviti neku promjenu u svom životu i izgledu pa krenite već danas – i ne čekajte ‘sljedeći ponedjeljak’!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime