Utorak, 26 ožujka, 2024

Ponestalo vam je motivacije? Uz ove trikove odradit ćete najbolji trening

Ako ste došli do osjećaj da se nikako ne uspijevate natjerati na trening ili ga doživljavate kao veliko opterećenje - uz ove male trikove opet se možete vratiti u trenutke kada ste s nestrpljenjem i oduševljenjem očekivali svaki novi trening! 

Budimo iskreni, odlazak u teretanu ponekad može postati monoton ako vježbate sami i ako su vam treninzi otprilike (uvijek) jednaki. Tada se motivacija s vremenom smanjuje a svakodnevni život polako počinje zasjenjivati ​​potrebu za vježbanjem.



Ako ste došli do osjećaj da se nikako ne uspijevate natjerati na trening ili ga doživljavate kao veliko opterećenje – uz ove male trikove opet se možete vratiti u trenutke kada ste s nestrpljenjem i oduševljenjem očekivali svaki novi trening! 

Odvojite minutu za disanje prije nego počnete s čitanjem. Tako ćete se pažljivije usredotočiti na razmišljanje i biti prisutni u trenutku – što će definitivno unijeti novu pozitivu u vaš um.

1/ Pošaljite sebi dobre vibracije uz pozitivan razgovor o sebi. Mala pohvala uvelike vam pomaže u postizanju vaših ciljeva.

Najbolja odjeća za trening: Spremite se znojiti sa stilom!

2/ Slušajte pjesme koje vam podižu raspoloženje. Teško je ne kretati se kad glazba koju volite svira u vašim ušima! Imate omiljenu pjesmu koja vas uvijek motivira? Stavite je na repeat. 

3/ Stavite mobitel u zrakoplovni način rada. Te beskrajne obavijesti velika su smetnja i mogu vas izbaciti iz tijeka treninga. Razmišljajte o treningu kao o činu brige o sebi. Sve poruke mogu pričekati dok ne završite s vježbanjem.

7 aktivnosti koje pozitivno utječu na rad srca, a nisu klasični trening

4/ Uđite u teretanu s planom. Besciljno lutanje ne samo da troši vaše dragocjeno vrijeme nego vas i onemogućuje u fokusiranju na vježbanje. Zapišite plan treninga i pratite ga, tako će vam koncentracija biti na visokoj razini. 

5/ Počnite s rolerom za tijelo. Ako osjećate bol od prethodnog treninga, roler će vam pomoći razbiti čvorove i istegnuti mišiće pa ćete biti spremni za ponovno naprezanje. Volimo dan odmora, ali ponekad tijelu doista treba malo dodatne njege prije treninga.

Što je učinkovitije: 30-minutni trening ili 10.000 koraka dnevno?

6/ Ne dopustite da vam gužva pokvari plan treninga. Sjećate li se onog plana koji ste zapisali? Samo prijeđite na sljedeću vježbu. Ne obazirite se na ostale.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime