Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Andrija Jarak – novinarski Hipokrat

Zastor se diže nad dosad nedirnutom pozornicom žanra true crimea u Hrvatskoj - starta Dosje Jarak.

“Ja XY prisežem da ću u svom poslu inzistirati na istini, bespoštedno otkrivati važne priče. I uvijek, ali baš uvijek poštovati sugovornike i publiku. Tražeći pažljive trenutke života. Baš onako kako nas uči Andrija Jarak”. Tako bi trebala glasiti prisega koju bi trebali polagati studenti novinarstva i budući kolege. Amadeus medija, znano vam je vječna je privatno profesionalna inspiracija, ali svaki put ode u dimenziju više. Ovoga četvrtka, 2. studenog počinje novo doba novinarstva na ovim prostorima. Zastor se diže nad dosad nedirnutom pozornicom žanra true crimea u Hrvatskoj – starta Dosje Jarak.Dokumentarni filmovi o najtežim zločinima u Hrvatskoj koji se gledaju ne trepćući i s divljenjem. Produkcijski nenadmašni, sadržajem teški, ali izvedbom najljepši. Jarak, kao nedostižni pojedinac u novinarskim krugovima, podsjetimo, u prva četiri poglavlja Dosje Jarak, bavi se slučajevima ubojstava novinara Ive Pukanića i direktora marketinga Nacionala Nike Franjića, odvjetnice Ivane Hodak i krvavog sumanutog pohoda Ivana Koradea.

Hvala za kvalitetu

Sve su to događaji koje je u veličanstvenoj karijeri pratio od prvih minuta. Okrutnost mu je izbila dah. Dodao joj je sastojke novinarskog zanata i vlastitog karaktera, sve to smiksao s ekipom najboljih pojedinaca i poslužuje na RTL-u 2. studenog ili na platformi Voyo, kad god hoćete i koliko god vam treba. Jarak nama izbija dah kvalitetom kakvu dosad vidjeli nismo. Osim kapetana novinarske mornarice u regiji, moramo pamtiti i sljedeća imena – Dario Todorović kao suautor poglavlja Dosjea, Marijana Čikić kao vrhunska istraživačka novinarka, Lutvo Mekić kao direktor fotografije koja cijeli Dosje čini razglednicom kakvu želite primiti, Rudolf Sačer kao majstor tona i Ivana Rogić koja je sve složila u kadrove koje nikad nećemo zaboraviti.

Svima njima uime svih nas hvala -za kvalitetu, poštovanje i profesionalni zagrljaj koji će nam udijeliti četiri puta u prvoj sezoni Dosjea Jarak. Nesumnjivo je da će svaka televizija poželjeti krenuti ispočetka da bi imala ovakve pojedince baš u svojim radovima. No, RTL će zauvijek ostati upisan kao pobjednik razdoblja u kojem je Dosje Jarak krenuo. Prepoznali, vjerovali, dobili.

Neka slave, imaju što.

Fascinantna je još jedna stvar. Amadeus medija, koliko god iskustva imao iza sebe i sigurnosti unutar sebe doći će ispred vas znatiželjan poput dječaka pitati -kakva je reakcija i dojam. Pritom primjetno u blagom oku imati blagu neizvjesnost je li pogodio baš vaš senzibilitet? Odgovor znamo svi. Potvrdimo ga četvrtkom od 22:30 na RTL-u. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime