Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Jarkova skala emocija – temeljito, pažljivo, grandiozno

Kao najkvalitetnija i najkompletnija emisija na ekranima u Hrvatskoj, Dosje Jarak temeljito bira sugovornike i pristupa temi, pažljivo balansira sadržajem da bi zgusnuo minute koje ima na raspolaganju

Temeljito, pažljivo, grandiozno – tim se pojmovima najbolje može opisati ono što je u svom true crime serijalu Dosje Jarak gledateljima i društvu u cjelini donio Amadeus medija. Četvrti dolumentarni film Generalov zločin prikazan ovoga tjedna na RTL-u, otvara pitanje tko je propustio reagirati na evdentno loše psihičko stanje generala Ivana Koradea i tako spriječiti gašenje pet nevinih života.Najkvalitetnija i najkompletnija emisija na ekranima

Cijela Hrvatska strepjela je tada nad onim što u Hrvatskom Zagorju čini Ivan Korade, baš kao što sa zebnjom gleda Dosje koji uzburkava društvo, ali i izvlači najzatomljenije emocije. Kao najkvalitetnija i najkompletnija emisija na ekranima u Hrvatskoj, temeljito bira sugovornike i pristupa temi, pažljivo balansira sadržajem da bi zgusnuo minute koje ima na raspolaganju, a u grandioznom finalu karizmatično poentirao rečenicom: ‘Da je netko reagirao, Goran Husić, 15-ogodišnja žrtva, sad bi imao 30 godina i živio punim plućima.’ Odgovorno tvrdimo da nitko trenutno u našoj zemlji ne može preko puta sebe imati profil sugovornika kakav ima Amadeus. Nikome nikada nije govorio sin Ivana Koradea, Mario.

Četiri epizode prve sezone pomakle su mmoge granice – kvalitetu sadržaja uzdigle u neslućene visine, dignitet i sjaj profesiji novinarstva vratile brzinom munje, bonton u odnosu sa sugovornicima stavile pod reflektore, a emocije kod gledatelja budile svaka na svoj način.

Emisija o ubojstvu Ivane Hodak budila je najtemeljnije ljudske emocije, ona o ubojstvu Pukanića i Franića novinarsko kolegijalne i one frajerske, Generalov zločin u svakom trenutku kvalitetan i potresan, u nekim trenucima mučan. Zato je Dosje najbolji ikad – nudi najviše u svakom segmentu sebe. Bio je i ovog četvrtka najgledaniji u svom terminu prikazivanja na svim televizijama – jer ne može mu ni’ko ništa.

Dok čekamo drugu sezonu, zastanimo na tren i recimo hvala Amadeusu medija Andriji Jarku, njegovoj ekipi, ali i RTL-u koji zna prepoznati što nam treba. 

Naslovna fotografija: YouTube Screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime