Utorak, 11 siječnja, 2022

Mali rituali i svakodnevne navike koji nam pomažu da budemo sretniji!

Ovaj popis navika oduzet će vam samo pet minuta u danu, a može vam pomoći da živite svoj najbolji život

Sreća je subjektivna. Svatko drugačije definira što znači živjeti sretan život. No, postoje određene navike koje možete uključiti u svoj svakodnevni život i koje su univerzalne kad je u pitanju povećanje razine sreće.

Ovaj popis navika oduzet će vam samo pet minuta u danu, a može vam pomoći da živite svoj najbolji život.

Jutro

Pospremite krevet
Znamo da ste ovo čuli nebrojno mnogo puta, ali jutarnje namještanje kreveta daje vam osjećaj uspjeha na početku dana. To su male pobjede za (novi) početak dana.

Javljanje prijateljima i obitelji
Javite se svojim najbližima svako jutro. Pošaljite im smiješan meme ili poruku za dobro jutro. Nije potrebno mnogo da biste nekome pokazali da mislite na njih. Ovako ćete kontinuirano razvijati odnos s bitnim ljudima u svom životu.

Afirmacije
Zapišite afirmacije ‘ja sam’ u svoju bilježnicu. Nakon svake napisane afirmacije naglas izgovorite ono što ste napisali. Time usporavate svoje misli, fokusirate se na jednu po jednu stvar i drugačije obrađujete ono što govorite. Gotovo kao da u mislima pokrećete svoju afirmaciju koja vas mentalno priprema za zadatke koje morate učiniti – kako biste postigli tu afirmaciju i kako bi se ona očitovala u vašem životu!

8 stvari koje psihoterapeuti rade ujutro kada su pod stresom

Esencijalna ulja
Uključite difuzor i pustite uljima da vam opuste. Lavanda će vam omogućiti početak dana bez napetosti, dok će vam miris ružmarina pomoći u koncentraciji tijekom dana.

Istezanje
Svakog jutra odvojite pet minuta za tjelovježbu i buđenje tijela. Tako ćete započeti dan samouvjereno i snažno. Ne zaboravite zahvaliti svom tijelu na svemu što čini za vas.

 

Popodne

Jedite svoje omiljeno voće
Razmislite o tome na ovakav način: kad ste zadnji put bili ljuti dok ste jeli jagodu ili krušku? Napravite si voćnu salatu i uživajte u procesu pripreme.

Zaplešite
Ples je jednostavan način opuštanja. Upalite omiljenu glazbu i prepustite joj se u potpunosti. Vjerujte, osjećat ćete se bolje i prepuni energije.

Sanjajte i šarajte
Pozovite svoje unutarnje dijete na površinu tako što ćete se izgubiti u sanjarenju. Dok sanjate na list papira pokušajte nacrtati svoje snove i odmah ćete se vratiti u djetinjstvo.

10 dobrih razloga zašto bismo svi trebali češće biti – djetinjasti!

Večer

Priuštite si masažu tjemena
Naručite se na masažu tjemena u fizički se oslobodite napetosti koju nosite na glavi. Osjećaj je fenomenalan.

Napravite kućni spa
Nanesite svoju omiljenu masku za lice, natočite si omiljeno piće i gledajte omiljenu seriju. Ako želite još više opuštanja, napunite kadu, zapalite svijeće i pustiti opuštajući glazbu. Ne zaboravite staviti krastavce na oči za opuštanje! 😉 

Detoksikacijske kupke: spas od prehlada, ankcioznosti, suhe kože, stresa…

Nazovite člana obitelji
Razgovor s članom obitelji nakon napornog dana može biti odličan način rješavanja stresa. Ispričajte im svoj dan te poslušajte kakav je bio njihov. Bit će vam lakše otići na spavanje sa spoznajom da imate nekoga tko je uvijek tu za vas.

Svakoga dana isprobajte jednu od navika i opustite se, zaslužujete 5 minuta u danu samo za sebe.

Pročitajte još...

ABBA Voyage: Legende se vraćaju nakon 39 godina sa novim albumom i koncertom

"ABBA Voyage" otvorit će 27. svibnja ABBA Arenu, najmoderniju arenu kapaciteta 3000 posjetitelja u Londonu. Predbilježbe za ulaznice otvorene su od 2. rujna na abbavoyage.com, a ulaznice će se pustiti u prodaju 7. rujna!

(Ne)moguća misija? Prvi hotel u svemiru trebao bi se otvoriti 2027. godine

Ovaj prsten podržavat će 24 modula za stanovanje, koji će se koristiti kao hotelski smještaj, restorani, barovi, teretane, smještaj za posadu, kao i 'platforma' za znanstvena istraživanja.

10 gadgeta koji vam trebaju za rad – bilo gdje da poželite

Ulaskom korone u naše živote, mnoge su se stvari promijenile. Jedna od njih je i način na koji radimo, jer je većina kompanija organizirala rad od kuće. Točnije bi možda bilo reći – rad od bilo kuda ili popularni ‘telecommuting’, za što su vam potrebni samo gadgeti i dobar wifi signal

‘Body neutrality’ – pokret koji se zalaže da prestanemo osuđivati sebe

Čini se kako smo se umorili od toga da pod svaku cijenu moramo voljeti svoje tijelo. Umjesto pozitivnog, stigao je neutralan stav ? 'volim svoje tijelo takvo kakvo jest', a prigrlili su ga i celebrityji poput Taylor Swift i Jameele Jamil.

Povezano

Danas je Svjetski dan smijeha: Upišite trening smijeha koji poboljšava imunitet!

Relaksacija smijehom specifična je rutina vježbanja koja kombinira bezuvjetni smijeh s vježbama disanja. Osnova je ideja da se svatko može smijati ne oviseći o humoru, šalama i vicevima kao izvoru smijeha

5 činjenica koje dokazuju da se iza jakog karaktera ‘skriva’ osjetljiva osoba

Neke osobe samo naizgled djeluju nedodirljive, no iza te 'fasade' često se kriju vrlo osjetljivi karakteri. Ove se dvije osobine međusobno ne isključuju. Donosimo vam pet karakteristika koje prikazuju da možda baš vi ili netko vama blizak pripada upravo toj skupini ljudi

U novoj godini se riješite neodlučnosti i prihvatite ljepote koje nosi neizvjesnost života

Pokušajte razmišljati na ovaj način: da je život potpuno predvidljiv, ne bi li vam nakon nekog vremena bilo malo dosadno? U ovom brzom društvu, u kojem je šarolik izbor na svakom uglu, žaljenje umjesto donošenje pogrešne odluke je gora opcija. To je sila koja vas može spriječiti da poduzmete akciju, a da bismo joj se suprotstavili, moramo naučiti tolerirati neizvjesnost

Nova godina, nova ja: 20 mini izazova za samopomoć koji svaki dan čine boljim

Točno određeni ciljevi mogu biti učinkovit način kako ostvariti vaše snove u budućnosti, ali jednako je važno pronaći i male načine, sitnice kako se svakodnevno brinuti o sebi

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime