Ponedjeljak, 12 veljače, 2024

Ove wellness trikove za zdrav život trebale bi znati sve odrasle osobe

Danas se usredotočujemo se na zdravlje i način na koji ove male promjene možete uključiti u svoj svakodnevni život kako biste živjeli uravnoteženiji i općenito zdraviji način života

Za sve u životu postoji neki trik koji olakšava obavljanje stvari koje nam se baš i ne daju obavljati. Od tajni za postizanje simetrične linije tuša na očima do načina kako postati produktivniji – svi volimo pojednostavljivanje života putem pametnih trikova.Danas se usredotočujemo se na zdravlje i način na koji ove male promjene možete uključiti u svoj svakodnevni život kako biste živjeli uravnoteženiji i općenito zdraviji način života – za svoj um i tijelo. Donosimo naše omiljene wellness savjete!

Tri stvari koje su bitne i pravilo ‘pet po pet’

• Prije nego što ujutro provjerite telefon, odmah kad se probudite, razmislite o tri stvari koje želite/trebate postići tog dana i recite sebi da ćete ih dovršiti. U početku bi se moglo činiti smiješno, ali izgovorite ih naglas kako biste ih doista zapamtili.

• Vježbajte zapisivanje svojih misli i emocija svakodnevno.

• Koristite pravilo pet po pet. Ako neće biti važno za pet godina, nemojte potrošiti više od pet minuta na brigu oko toga. Neka vam ovo bude podsjetnik da se ne zamarate i da previše ne razmišljate o nepotrebnim situacijama.

• Prije večere pitajte sve članove svoje obitelji što im je bila ‘ruža’, a što ‘trn’ u danu: neka vam kažu jednu dobra stvar koja se dogodila tog dana i jednu lošu. Ako živite sami, nemojte se sramiti, i samo ih izgovorite naglas.

• Držite pozitivne podsjetnike i mantre u odjeljku bilješki na svom telefonu. Kada vam treba malo pomoći i nade samo je pročitajte.

Mentalni wellness: kako biti sretan i u teškim vremenima

Živit eu treniutku i slavite svaku, i najmanju, pobjedu

• Izdvojite 10 minuta ujutro i navečer kako biste usavršili svoju jutarnju i večernju rutinu. Način na koji započinjete i završavate dan daje posebnost svemu. Dogovorite se sami sa sobom da ćete se pridržavati rutine i svaki dan posvetiti sebi.

• Cijenite pohvale kad ih dobijete. Ne kažemo da ih izvlačite i preuveličavate, ali kad ih dobijete, odvojite trenutak da uživate u tome i zabilježite kako se osjećate.

• Kad govorimo o komplimentima, jedan od najjednostavnijih načina da poboljšate raspoloženje je tako da učiniti nešto za nekoga drugog. To može biti bilo što, od slanja neočekivane rukom pisane poruke prijatelju koji živi daleko od vas do donacije dobrotvornoj organizaciji koju volite.

• Slavite velike i male pobjede u svom životu. Podsjetite se da živite u trenutku i slavite svoja postignuća.

• Objavite #tbt fotografiju s odmora. Ne razmišljajte dvaput, ako ćete se osjećati dobro i trebate li malo pažnje na društvenim mrežama. Samo dajte.

• Steknite naviku otići pet minuta prije nego što ste planirali. Dodatno vrijeme omogućit će vam da stignete na odredište bez stresa i spremni za razgovor. Najgore je kada kasnite i dođete na lokaciju osjećajući se iscrpljeno, pa si učinite uslugu i isplanirajte petominutni tampon za svoj raspored.

Zasladite si život: 8 načina kako podići endorfine na prirodan način

Ograničite komunikaciju s ljudima koji vas iscrpljuju

• Pripremite obroke za tjedan dana u nedjelju navečer. Probudit ćete se u ponedjeljak osjećajući se produktivno, a ostatak tjedna bit će lakši (i jeftiniji u usporedbi s naručivanjem hrane).

• Držite sve svoje dodatke prehrani na jednom mjestu kako biste ih svako jutro mogli uzeti bez da zaboravite na njih.

• Ograničite komunikaciju s ljudima koji vas iscrpljuju. Što se prije osjećate ugodno u društvu, prije ćete se osjećati lakše i imati više prostora u glavi za stvari i ljude koji vas podižu.

• Kupite staklenu bocu za vodu kako biste pratili razinu hidratacije za taj dan. Bit ćete ponosni na sebe svaki dan nakon što popijete potrebnu količinu. Male pobjede utječu na vaše cjelokupno raspoloženje i samopouzdanje.

• Potražite sve zelene zastave u svom životu i ljude s kojima se okružujete. Lakše je istaknuti crvene zastavice i stvari koje vas muče, ali postavite pozitivan način razmišljanja i aktivno osvijestite dobre znakove i navike u svom životu. 

7 jednostavnih načina kako izvući maksimum iz (obične) šetnje

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime