Utorak, 19 listopada, 2021

Queen Fit: Zašto se žene tako brzo zaljube u (tajlandski) boks?

Upoznajte Q BOX - fitness inovaciju namjenjenu majkama, ženama i kraljicama koje su u deficitu s vremenom te u svakodnevnoj rutini i obavezama izgube sebe. Specifična metoda treniranja sastoji se od više sportskih disciplina: tajlandskog boksa, snage vlastitog tijela, aerobika i yoge

Vrlo često čujem pitanje zašto žene toliko vole boks i brzo se zaljube u treninge nakon što ih prvi put probaju. Zato jer se osjećaju moćno nakon treninga, za vrijeme treninga i u vrijeme kada obavljaju 100 privatnih stvari. Kroz boks žene zavole svoje tijelo i žele serotoninom ispunjenu dušu i tijelo u svakom trenutku.

U današnje vrijeme biti fit znači brinuti se o sebi kroz vježbanje, zdravu prehranu i kroz navike koje nas čine sretnima a to nudi upravo tajlandski boks.

Tijekom treninga aktiviraju se – svi mišići!

Ovakvom vrstom vježbanja postiže se veće samopouzdanje, samopoštovanje te mentalna živost. Istodobno, povećava se i osjećaj odmorenosti te sposobnost upravljanja stresom.
Žene vrlo brzo usvoje osnovne pokrete tajlandskog boksa, i to već i kroz nekoliko treninga. Naravno, tehnički elementi uče se svakim treningom i poboljšavaju se finese ali generalno polaznice već kroz prvih mjesec dana treniranja mogu odraditi zadani trening i sve što se od njih zahtjeva.
Ono što boks izdvaja od mnogih sportova jest činjenica da se tijekom treninga aktiviraju – svi mišići! Naime, tajlandski boks je borilačka vještina gdje su dozvoljeni udarci rukama i nogama uz uporabu koljena, laktova – što čini razliku od ostalih sličnih sportova. Kroz sistematizaciju treninga uključeno je cijelo tijelo što aktivira sve mišiće, topi kalorije te izgrađuje predivnu figuru.

Queen Fit: Bolji tonus i koža bez celulita mogući su uz ove vježbe!

Boks za žene nije ni malo grub sport već je vrlo zabavan a kroz visoki intenzitet i snagu vlastitog tijela postiže u kratkom roku izvrsnu kondiciju. Također ovakav tip treninga zahtjeva i poboljšava vrlo izražen fokus te mentalnu stabilnost i jačinu.

Dokazano je da konzistentnost treninga aktivira meditativne prednosti jer trening nikada ne uključuje samo fizičko tijelo već cjelokupan proces rada na sebi i jačanja najsnažnijeg mišića znanog kao – samopouzdanje!

Q Box – specifična metoda treniranja

Q BOX je fitness inovacija namjenjen majkama, ženama i kraljicama koje su u deficitu s vremenom te u svakodnevnoj rutini i obavezama izgube sebe. Specifična metoda treniranja koja se sastoji od više sportskih disciplina: tajlandskog boksa, snage vlastitog tijela, aerobika i yoge. Cilj ove metode treniranja jest osnažiti žene svih dobnih skupina te pomoći im pri transformaciji ne samo tijela već i načina života. Jer samo jaka žena je svjesna da kreiranjem svog zdravlja i fizičkog tijela – kroz mentalnu higijenu – dolazi do zdravog i sretnog života. Zato sam Q BOX trening osmislila za potpuno novi lifestyle te kao inspiraciju ženama da probude svoju najbolju verziju i uživaju u endorfinima već nakon prvog treninga. Ključ uspješnosti leži u raznolikosti jer sinergijom boksa, aerobika, snage i yoge potiče se brže sagorijevanje kalorija te rapidno doprinosi bržim i vrhunskim rezultatima.

Queen Fit: Za kvalitetan trening dovoljna su samo 2 utega ili boce vode

Koje su glavne prednosti ovog treninga?

Benefiti Q BOX treninga su otpuštanje stresa, proizvodnja hormona sreće, povećanje snage, koordinacije, motorike, izoštravanje refleksa, samopouzdanje… Sve su to samo neki od mnoštva elemenata stvaranja novih navika za zadovoljniji životni stil snažne i moćne žene. Dokazano je da konzistentnost ovakvog treninga aktivira meditativne prednosti jer trening nikada ne uključuje samo fizičko tijelo već cjelokupan proces rada na sebi i jačanja najsnažnijeg mišića znanog kao – samopouzdanje!

Boks za žene nije ni malo grub sport već je vrlo zabavan a kroz visoki intenzitet i snagu vlastitog tijela postiže u kratkom roku izvrsnu kondiciju. Također ovakav tip treninga zahtjeva i poboljšava vrlo izražen fokus te mentalnu stabilnost i jačinu

Dugo se razmišljalo na način kako je boks muškobanjasti sport koji nije za žene, ali u zadnje vrijeme upravo su žene ponosne vlasnice predivnih boksačkih rukavica koje sve više preuzimaju dizajnerske konotacije. Žene su shvatile da u samo jednom treningu imaju velike benefite: od gubitka kalorija, sagorijevanja masti trbuha do potpune mentalne higijene. Upravo zato Q BOX postaje vrlo popularan i jedinstven oblik rekreacije među ženama koje su majke i zaposlene te vrlo teško izdvajaju vrijeme za sebe. Prilika da na jednom treningu sagorijevaju masti, poboljšaju snagu te mišićnu masu i kardiovaskularni sustav – definitivno je bok učinila primamljivim za sve njih.

Queen Fit: Vježbe za žene u teretani koje jamče savršenu – stražnjicu

Svaki trening je prilika da pronađete unutarnju sreću i zadovoljstvo sobom

Svaka žena bi se trebala osjećati kao kraljica jer žonglirati kao domaćica, supruga, majka i poslovna žena u jednom danu odraz je sposobnosti, jačine i uspješnosti. Svaka edukacija i osnaživanje žene je zapravo ulaganje u novu generaciju.
Zato mi je želja motivirati i inspirirati sve žene koje u ovom kaosu teško pronalaze 5 min. za sebe. Cilj mi je pokrenuti QUEEN BOX kampanju fokusom na ujedinjavanje i osnaživanje žena koje kroz sport mogu poticati jedna drugu – umjesto da se uspoređuju i osuđuju. Žene su izvrsni lideri, uspješne na mnogim poljima svakodnevno, a opet često degradirane od strane same sebe. Sport je izvrsna ‘platforma’ za stvaranje mindseta ugodnog osjećaja u svojoj koži i vlastitoj ljepoti.
Desetogodišnjim učenjem i proučavanjem tajlandskog boksa, želim sve ono što ja uživam kroz svaki trening prenijeti na druge žene i potaknuti ih da pronađu unutarnju sreću i zadovoljstvo sobom. Zato svakoj ženi preporučam – boks!

Pročitajte još...

7 razloga zašto muškarce bole bradavice – i ne smijete ih ignorirati

Najčešće za bolove postoji razumno (i bezazleno) objašnjenje. No, postoje slučajevi u kojima se radi o problemu koji zahtijeva posjet liječniku. Stoga je dobro znati što je što, ali i kako se nositi sa simptomima

10 rock zvijezda koji su prije glazbene karijere bili – učitelji

Iako su generacije buntovnika odrasle slušajući rock, glazba i obrazovanje ipak idu jako dobro zajedno što najbolje potvrđuje činjenica kako su brojni planetarno popularni glazbenici prije procvata karijere vrijeme provodili upravo u učionicama

Naučite kako živjeti s anksioznošću, to je i (jedini) put kako je se riješiti!

Umjesto fokusiranja na uklanjanje izvora anksioznosti ili same anksioznosti, neka vam cilj bude sprječavanje anksioznosti da upravlja vašim životom i da ostvarujete svoje ciljeve. A to je upravo ono što će smanjiti anksioznost!

20 fitness profila na Instagramu koji će vas motivirati da pomaknete svoje granice!

U siječnju kojeg obilježavamo kao #mjesecdobrihodluka upotrijebite svoj Instagram profil kako bi pronašli inspiraciju za vježbanje. A zapratiti žene koje motiviraju na zdraviji i aktivniji način života, bez obzira jeste li početnica, možda čak i trudni, ili tražite 'profi' trening...

Povezano

Na ovom nemojte štedjeti: najbolje joga prostirke na tržištu!

Debljina prostirke, materijal, tekstura, prianjanje, dimenzije i vaš stil vježbanja - sve su to bitni faktori koji određuju koju prostirku je najbolje kupiti. Uz to, nastojte kupiti nešto što ćete moći koristiti godinama nakon i što neće štetiti okolišu nakon prestanka uporabe

Pripremite rekvizite: Ovo su 3 joga položaja koji pomažu tijekom PMS-a

Pripremite propse, dekice, ciglice i učinite si vrijeme i prostor što ugodnijim pa tijekom PMS-a pokušajte olakšati sebi taj osjetljivi period - s modificiranim okrjepljujućim joga asanama!

Berislav Sokač (Run Croatia): Trčanje je dio moje dnevne higijene

Cilj kampanje #onostomepokrece doživljavam kao provokaciju da ljudi izađu iz dnevne rutine, da se stvarno zapitaju što ih pokreće kako bi bili zdravije i sretnije osobe, s ciljem da zaista i počnu djelovati u tom smjeru, ističe Berislav Sokač

Elastične trake za vježbanje: Što trebate znati o njima + učinkovite vježbe kod kuće

Popularne elastične trake i gume za vježbanje jedan su od najsvestranijih pomagala za vježbanje koji možete posjedovati - posebno kada je riječ o treningu izdržljivosti i snage, kao i rješavanju mišićne neravnoteže i za vitkije tijelo

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime