JamHub ®

flyerjumhub

Proizvod koji na NAMM-u 2009. osvoji tri nagrade ( jednu “Gotta Stock It” i dvije “Best in Show”) , što se nikad ranije nije dogodilo, zasigurno zaslužuje da ga se pobliže pogleda.

Prema ‘uputi’ iz press release-a JamHub® nemojte nazivati ‘mixerom’ ili ‘mixerom za slušalice’ ili ‘pojačalom za slušalice’ ili nešto tome slično, nego, lijepo molimo, koristite izraze kao što su ‘sistem’, ‘tihi studio za probe’ ili jednostavno ‘studio’.

Već i ovakav uvod privlači pažnju, zar ne?

Nije novost da većina glazbenika, danas koristi opremu koja ima mogućnost priključivanja slušalica kako bi familija i susjedi preživjeli svakodnevno vježbanje, no do sada nije bilo nekog prikladnog uređaja koji bi bio prvenstveno namijenjen spajanju cijelog banda i ‘tihom’ vježbanju. Tu u priču ulazi JamHub ®.

JamHub ® je uređaj koji omogućuje glazbenicima da povežu svoje uređaje koji imaju izlaz za slušalice na jednu konzolu i kreiraju zasebni mix za svakog zasebno. Dakle, svatko u bandu modelira zasebno svoje slušanje dok ostatak banda ne mora ‘uživati’ u npr. gitari koja nadglasava sve ostalo.

Ključne prednosti su očite. Vježbajte bilo gdje i bilo kada, modelirajte slušanje za svakoga u bandu zasebno što doprinosi bržem napretku jer svatko konačno čuje što svira i snimite sve to skupa na jednostavan način. Opcija za priključivanje neke MP3 naprave i jamm uz glazbu s nje također je uključena.

Valja svakako napomenuti da je JamHub ® standalone naprava, što znači da joj ne treba kompjuter da bi funkcionirala, lako je prenosiva i praktična.

Ovaj uređaj imat će i svoje poklonike i protivnike, no da postoji poprilično razloga za korištenje ovakve spravice nije upitno. Namjena ovog uređaja nikako nije zamijeniti ‘normalne’ probe, nego omogućiti vam da vježbate s bandom i kad prostorija za probe nije slobodna.

Jedna od primjena koja nam se učinila posebno interesantnom je korištenje JamHub ®-a u edukaciji, ali bez da se malo poigramo s mašinom, zašarafimo gumbeke i našiljimo volumen do daske ne možemo vam dati našu finalnu ‘presudu’.

Kako naprava funkcionira u praksi na vama je isprobate u music shopu Nova Glazbala za kojih mjesec dana kad se spravica pojavi u prodaji, a dotle pogledajte neke promo video uradke.

Ček dis aut