Novi Schecter PT Fastback

schecterptfastback-main

Proizvođač gitara Schecter predstavio je model gitare – PT Fastback. Oni upućeni odmah će znati da oznaka PT znači Pete Townshend (The Who), a da ova gitara odaje počast starom majstoru.

Schecter je u sedamdesetima bio poznat po kvalitetnim dijelovima za gitaru te su mnogi glazbenici, kao npr. Eddie Van Halen, pokušavali sami sastaviti svoj idealni instrument.

Godine 1979. jedna od takvih sastavljenih gitara došla je do Pete Townsenda koji je ‘bio u procesu’ napuštanja Gibson Les Paul Deluxe modela. Njegov tehničar pronašao je nekog Schectera u new Yorku i donio ga Peteu.

Pala je ljubav na prvi pogled te su za Petea napravljene mnoge kombinacije gitara omiljenog mu telecaster oblika opremljene sa dva humbuckera. Od 1979. do 1988. Pete je gotovo isključivo svirao na svojim Schecter gitarama.

Za široke narodne mase model je ponuđen pod nazivom Saturn, no tradicionalni Townsendovski model bio je poznat kao PT Fastback.

Nova inačica očito je nastala pod utjecajem Fender Telecaster Deluxe gitare iz 70-tih, a na nju su stavljeni Seymour Duncan pick-upi.

schecterptfastback-full-530-75

Published by

mixpress

Your Life Is Music