Vava ”Cinemascope Blues” – promocija LP-ja

clip_image001U srijedu, 18. siječnja s početkom u 14 sati, u Dallasovom shopu u Zagrebu (Teslina 16), riječki gitarist Vava vraća se ulozi DJ-a. Naime, svojedobni rezident puštač ploča kluba Palach zaista će u pogon staviti gramofon s kojeg će se po prvi puta zavrtjeti njegov posljednji album objavljen u vinilnoj formi, ”Cinemascope Blues”.

12-inčna ploča tom će se prigodom prodavati i po posebnoj cijeni, a svaki kupac, osim vinila, dobiva i besplatni download vaučer cjelokupnog materijala .

”Cinemascope Blues” je crossover zamišljene filmske glazbe s eklektičnim elementima bluza i zadnji je takav Vavin proizvod iz serijala ambijentalne trilogije. Produkciju potpisuje, uz samog autora, i Matej Zec, gitarist grupa Let3 i Morso.

”Cinemascope Blues” sadrži osam tema, a sve prožima ujednačeni crossover filmske glazbe i bluzerskog gitarskog ugođaja.

clip_image001[5]Vlado Simcich Vava riječki je gitarist, autor i producent koji je, osim po svojim samostalnim izdanjima, poznat i  po djelovanju u grupi Laufer u njihovom najintenzivnijem razdoblju. Ostvario je i brojne uspješne suradnje sa grupama En Face i Blagdan Band,  sa Damirom Urbanom radio je na njegovom  albumu ”Žena dijete”, te sa grupom E.N.I. kao autor hitova ”Oči su ti ocean”, ”Polaroid”, ”Crna kutija”, ”Jezero od mlijeka”, ”Ostavljam ti usne”…

Uz brojne suradnje, Vava je samostalno izdao četiri albuma: ”Del Mono”– album dueta, među ostalima sa Damirom Urbanom, Ivanom Dečakom (Vatra), Ivom Močibob (E.N.I.), Meri Trošelj, Aljošom Šerićem (Pavel) i drugima; ‘‘Soundtrack”; ”Poljubac je izdaja” i aktualni  vinilni ”Cinemascope Blues”, te 7-inčni sinlg ”Summertime/Also Sprach Zarathustra”.