S.A.R.S. objavili novi studijski album ”PROLEĆE”

sars-proleceDugoočekivani novi studijski albume grupe S.A.R.S. ”Proleće” napokon je objavljen i na CD-u, u izdanju Dallas Recordsa i Lampshade Media.

Bend koji je početkom godine objavio live album ” Mir i ljubav”, zabilježen na njihovom trijumfalnom koncertu u rasprodanom zagrebačkom Domu sportova, koncertno je nezaustavljiv, no imali su dovoljno vremena svojim vjernim fanovima isporučiti devet posve novih pjesama.

‘Novi album smo dosta brzo objavili u odnosu na prošli, a pogotovo live album, ali imali smo gotove pesme i nismo hteli više čekati. U studiju je sve išlo vrlo glatko i album smo vrlo brzo završili’, izjavo je o nastanku novog albuma, Žarko Kovačević Žare, frontmen benda.

Njihov novi, peti studijski album “Proleće” objavljen je na službenom YouTube kanalu grupe, no od danas je dostupan i u fizičkom obliku.

Osim Straight Jackina, koji gostuje u već poznatom, naslovnom singlu, provjereni suradnici S.A.R.S-a koji se pojavljuju na ovom albumu su Dialup Lama, u pjesmama “Ostrvo pusto” i “Murija”, kao i frontmen sastava Brkovi, Shamso 69 u pjesmi “Ljubomora”.

S.A.R.S. je bend koji oduvijek koketira sa raznim stilovima što im je priskrbilo poprilično šaroliku publiku, kako frontman Žare kaže, od 7 do 77 godina. ’’Buđav lebac’’ njihov je prvi singl kojim su gotovo preko noći pokupili simpatije, te koji ih je lansirao u regionalnu glazbenu orbitu. Nakon njega uslijedili su hitovi “Ratujemo ti i ja”, “Ana”, “Rakija”, “Debeli lad”, napunili su zagrebačku Tvornicu kulture čak tri puta, a veliki koncert održali su i u Domu sportova. Hit singl “Lutka” preslušan je preko 12 milijuna puta.

O nevjerojatnom uspjehu kojeg su postigli u posljednje vrijeme, Žare govori: ‘’To je krenulo da se dešava pre jedno godinu-dve dana, da je sve što smo zakazali bilo rasprodano! Sjajno je kad dođeš u neki veliki prostor, u neke velike dvorane, gde dođe veliki broj ljudi da te sluša, budu energični, skaču i vrište. Tako da je lep osećaj!’’

https://www.facebook.com/sarsbend
http://www.deezer.com/album/9802502