Svemirko performansom u GMK predstavlja svoje debitantsko izdanje na VHS mediju

U subotu,  1. travnja 2017., u Galeriji Miroslav Kraljević prikladnim performansom Svemirko obilježava svoje prvo fizičko izdanje. Svemirkov album prvijenac “Vanilija” biti će objavljen kao nosač zvuka i pokretne slike na VHS mediju u limitiranoj nakladi od unikatnih 60 komada.

Svemirko “Vanilija” – cover by Jeremy Nealis

Tajanstven i kriptičan kameleon pravog imena i prezimena Marko Vuković, objavio je početkom godine svoje debitantsko izdanje. Album Vanilija”, napisan, snimljen i produciran unutar četiri zida sobe u kojoj živi posljednjih godinu dana, zbirka je izuzetnih suvremenih pop pjesama koje su rezultat inspiracije koju Svemirko pronalazi u raznoj glazbi drugih autora kao i svojem životnom iskustvu.

Ovo izdanje neupitan je glazbeni manifest; eklektičan spoj tzv. synth i jangle pop glazbe, plesnih i zvučno-aromatičnih ritmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a iza svega stoji nova nezavisna glazbena etiketa više manje zauvijek specijalizirana za objavljivanje izuzetne suvremene glazbe opjevane na materinjim jezicima autora.

Video je proizveden u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a VHS kazete biti će dostupne od 2. travnja 2017. putem Svemirkove bandcamp stranice.

Pozvani ste svi u 20:00h i dođite na vrijeme jer performans počinje točno u 20:30h.