Svinjsko Korito – “Inercija”

Svinjsko Korito nam i ovaj tjedan donosi jedan od svojih dvadeset video uradaka s novog albuma “Colpo Del Drago“. Prvi video je objavljen 1.travnja za naslovnu pjesmu „Colpo del drago“, potom su uslijedili video za pjesmu „Otomansko carstvo“, na kojoj je trubu odsvirao gost Krešo Kunda iz benda Krešo i kisele kiše, te za pjesmu “Centralno grijanje”. Danas vam predstavljamo video spot za pjesmu “Inercija“, jednu od, usudimo se reći, ponajboljih autorskih pjesama Svinjskog Korita do sada. Pjesma nosi jednu intimnu autobiografsku notu koju je bend tek natuknuo tajanstvenom posvetom:

“Te noći kiša je padala. Vjetar je udarao o prozorska stakla kao da se želi skriti, kao da pred nečim bježi. U dubini mračne sobe nečujno je gorjela svijeća. Jedino što se čulo bilo je kucanje malog, slabašnog srca koje je kucalo sve tiše i tiše…

Kompozicija “Inercija” posvećena je tebi, koje više nema. Paranoidnijoj od ljubavi, zabavnijoj od zla. Mogli su se čuti korijeni osamljenosti kako pužu kroz nas, te noći kad je svijet bio “tih” u tri ujutro.”

Za snimanje video uratka zaslužan je Robert Wrach, a za montažu Drug Nitko. Glazbu i tekst pjesme potpisuju naravno, Svinjsko Korito.

Debeli šef na gitari, basu i glasu.
Drug nitko na gitari, basu i glasu.
Na udaraljkama Hans koji ponekad proizvede dvoglas.

I kao što znate svaki tjedan video jedan.