Počinju prijave za Dvoboj bubnjara 2011!

DB11U utorak 8.11.2011. održat će se prvi Dvoboj bubnjara u zagrebačkom klubu SAX!.

Po uzoru na poznate svjetske ‘bubnjarske ratove’ uz podršku jednog od najvećih proizvođača bubnjeva Gretsch, kojeg za Hrvatsku zastupa Rainbow Music Group, i hrvatski će bubnjari dobiti priliku pokazati što znaju.

Recept je jednostavan. Dva bubnjara jedan naspram drugoga sviraju zajedno uz zadanu matricu i freestyle – jedan ostaje u igri, a drugi ide kući.

Sve će natjecatelje pratiti kompetentni ‘rhythm freaks’ žiri i dati svoj sud, ali i podrška publike dodat će koji bod na ukupni rezultat. Informaciju o tome tko će sjediti u žiriju ostavit ćemo, kao malu tajnu, za slijedeće objave. Žiri će, naravno, ocjenjivati ritmičnost, inovativnost i ukupan dojam.

Na finalnoj će večeri nastupiti 16 bubnjara u prvom krugu, 8 u drugom, 4 u trećem, a dvojica preživjelih borit će se za titulu najboljeg. Ukoliko će biti više prijava organizirat će se ‘audicije’ na kojima ćemo izabrati 16 finalista.

Loopovi koji će biti korišteni kao podloge, osim onoga za dvojicu najboljih, biti će dostupni za download i vježbanje uz njih, od 01.10.

Kako se prijaviti? Za razliku od gitarističkih/basističkih natjecanja nije potrebno snimiti video, nego skupite hrabrost i prošetajte do Gretsch Showrooma na adresi Zagreb, Vlaška 72b, Muzička Trgovina Zagreb i prijavite se za Dvoboj bubnjara. Uz prijavu ostvarujete i mogućnost kupnje Vic Firth palica po promotivnoj cijeni od svega 35 kn. Svaka prijava (ime/prezime/mjesto/bend) biti će objavljena na facebook profilu Dvoboja bubnjara. Prijave počinju danas 19.09. i traju do 19.10.2011. kada će biti objavljen kompletan popis prijavljenih.

Gretsch Showroom i Rainbow Music Group pripremili su za pobjednika vrijedan voucher u iznosu od 1.000 kuna koji će pobjednik moći iskoristiti za kupnju bubnjarske opreme.

Za sada toliko. Sva pitanja  postavljajte na facebook profilu Dvoboja bubnjara. Čekamo vaše prijave!

Ček dis aut