K3p u Močvari – ska punk dernek za punoljetnost

Oglas

kawasaki_05

piše: Petar Hrstić
foto: Vedran Korušić

Koncertima u zagrebačkoj Močvari 19. i 20. ožujka Kawasaki 3p je obilježio 18. godina postojanja – dakle punoljetnost je dosegnuta. Tonfa, Demirel i ostatak glazbene ekipe dokazali su postojanje hrvatskog benda koji svirkom uživo oduševljava, dok stihovima sarkastično ubada, provocira ili jednostavno – zajebava.

kawasaki_01Stojeći u prostoru „Močvare“ koji je bio idealno popunjen za nedjelju navečer, došli su svi koji su htjeli rasplesati noge i glavu, a dobili su mnogo, mnogo više. Šutka u prvim redovima je šutkom pala, a 3povci su svojim devedesetominutnim putovanjem od „Malog mede“ do „Glu-a“ smiješali nitroglicerinski koktel svojih najboljih stvari uvijek dodajući tajni sastojak na stageu. Tako ste mogli doživjeti unplugged / sentiš verziju „Snifa sam glu“ koja je zvučala emotivno, ali bez ljigavosti, stari hit „Kaj, kaj, kaj“ ukomponirali su s Martinom Validžić (pjevačica novog punk benda „Obrad Kosovac“) koji je zvučao jednako brutalno kao i original, dok smo voajerskog „Anđelka“ doživjeli u duetu s Đanom Šegon (ex Kultura).

kawasaki_02Za vizualne sladokusce tu su bile i plesačice koje su trash smijalici „Kak si“ dodale erotičniji štih (definitivno je bolje vidjet dotične gospođice nego Tonfu u jednodijelnom kostimu), a „Zecu“ su dale kazališni element. Publika je slušno/plesni orgazam doživjela preko „Brže Pavloviću Mašina“ u kojoj je posebno uživao ljepši (čitaj ženski) dio publike. U svom tom euforičnom ugođaju dogodio se i hommage nedavno preminulom romskom umjetniku Kasumu Cani uz „Čik u oko“, pjesmu na kojoj je Cana bio gost. Osim spomenutih detalja s koncerta, bend je prošarao i svoje najaktualnije hitove – „Puta madre“, „Ni da ni ne“, „Mate Parlov“ „Mupov ska“ itd. u stilu pravog, anti-mlitavog rock’n’rolla, oštrim kao žalac punka, a veselo opijenim kao kretnja ska-a.

Gledajući ih na sceni, K3p su zapravo zabavna, ali muzički potkovana koalicija bendova; uz osnovni kostur Tonfu, Demirela, Babkea i Štefa tu su bivši ili sadašnji članovi eminentnijih sastava naše scene: Viduka –gitara (ex Kojoti), Borščak – bas (ex PCVC), Pavlica – truba (Jinx) itd., Stipe – truba (Hladno Pivo). Sretan rođendan 3povci sa trešnjom na vrhu, a ostalima uputa za nadolazeće izbore, podržavajte novu koaliciju – „U pravom smjeru, zna se – K3P!“

kawa_mo

Ček dis aut