Ezerki & 7/8 u Samoboru

ezerki3

Nakon spektakularnih koncerata u zagrebačkoj dvorani Lisinski, te splitskom HNK, publika u Samoboru imati će priliku uživo pogledati jednu od najboljih hrvatskih etno-skupina.

Fantastična atmosfera koju na koncertima priređuju njihovi odlični pjevači i instrumentalisti dolično dočarava duh “zemlje vječnog sunca”, Makedonije. “Najbolji hrvatski Makedonci” svojim sugestivnim izvedbama, uigranošću te bogatim repertoarom čine svaki svoj nastup uživo proslavom dobre glazbe. Tako na njihovim koncertima možete čuti skladbe koje u Hrvatskoj nisu često izvođene poput “Bitola”, “Zajdi, zajd i jasno sonce”, “Si zaljubiv edno mome”, “Eleno kerko” i mnoge druge. Tijekom godina na pozornici su im se pridruživali brojni sjajni gosti poput Radojke Šverko, Nine Badrić, Kaliopi, Massima, B.Arsovskog (Leb i sol), Toše Proeskog, Luke Nižetića i drugih. Koncet u Samoboru biti će i nastavak koncertne promocija novog, četvrtog po redu, albuma nazvanog “Mustra” koji će biti objavljen od strane Dallas Recordsa u veljači ove godine, te prilika za obilježavanje 15 godina djelovanja Ezerki.

Album “Mustra” krasi mnoštvo “preobučenih” makedonskih bisera, a oni koji su o sada imali priliku čuti snimke smatraju da je kruna albuma solo-točka genijalnog Rade Šerbedžije u pjesmi “More sokol pie”, kao i duet Šerbedžije i makedonske dive kristalnog glasa Kaliopi “Kaži, kaži libe Stano”, s kojim će album biti i najavljen. Instrumentarij je klasičan uz pojavljivanje nekoliko novih momenata kao što su gajde, klavir, tuba, te električna gitara. Za glazbenu produkciju pobrinuo se producentski dvojac Bruno Urlić i Marijan Jakić poznat po produkciji prošlog albuma Ezerki & 7/8 “Spektakl”, kao i višestruko hvaljenog prvijenca etno-jazz skupine Mavi Kan.

Ezerki & 7/8 upućuju svoje poklonike da svakako posjete i redizajnirane web-stranice grupe: www.ezerki78.com.

Ček dis aut