JINX po prvi put u Karlovcu na 4. PickUp Music Festivalu

Jinx, foto: Mare Milin

Prvi puta u Karlovcu u sklopu PickUp Music Festivala nastupaju izvrsni Jinxi! Uz već najavljeni Let3 10. kolovoza, 11. kolovoza 2017. karlovačka publika će po prvi puta u njihovoj dvadesetogodišnjoj karijeri imati prilike uživati u live nastupu Jinxa! Ulaznice su od ponedjeljka u pretprodaji u KAtravelu (Gundulićeva 3, na Korzu) po dnevnoj cijeni od 50kn, a festivalska ulaznica iznosit će samo 80kn.

PickUp Music Festival već se četvrti put odvija u gradu na četiri rijeke u sklopu manifestacije Foto dani mladih, a ove godine ima ima definitivno najsadržajniji glazbeni program. Nakon prve večeri u kojoj će posjetitelji na Starom gradu Dubovcu imati priliku slušati dugoreški bend March or Die, zagrebački Mr. Albino, karlovački Tight Grips, i popularne LET3, druga večer PickUp-a priprema još glazbenih poslastica.

Večer će zagrijati riječki funk/rock bend Silk Milk, Ogenj iz Koprivnice, zagrebački 4Head i One Big Mob iz Čakovca,tribute bend Red Hot Chili Peppersa. Za glazbeni spektakl druge večeri Pick Up Music Festivala pobrinut će se Jinxi, kojima će ovo biti prvi glazbeni nastup u Karlovcu u bogatoj dvadesetogodišnjoj karijeri! Osim pjesama s novog albuma „Pogrebi&pomiriši“ koji već naveliko puni top ljestvice, Jinxi će izvesti neke od svojih najpoznatijih hitova.

Silk Milk je instrumentalni, progresivni funk/rock band koji dolazi iz Rijeke. Ovaj četveročlani sastav nastao je 2014 godine, a čine ga Luka Čargonja, Ivo Sekso, Goran Glušac i Marko Štalekar. Iza sebe imaju tek četiri objavljena singla u kojima pokazuju zavidnu glazbenu podlogu i znanje.

Ogenj je folk/rock bend iz Koprivnice nastao krajem 2015., kao želja za stvaranjem veselih pjesama koje slave život i sve oko njega. Sastavljen je od glazbenih entuzijasta koji dugi niz godina sviraju ili su svirali u mnogim alternativnim bendovima. Ogenj stvara glazbu koja je miješavina rock ‘n’ rolla i punka, a sve je obogaćeno kajkavskom lirikom. Svoju posebnost pred ostalima pokazuju upravo s plesnim i zaraznim pjesmama pa i doskočicama na kajkavskom narječju. Akustični splet koji najviše nosi ritam sekcija, bass i bubanj, te začinjava narodni instrument tambura-bisernica, s pitkim melodijama gitara, daju etno/folk/pop glazbi jednu drugu dimenziju. Pohvaliti se mogu vlastitim EP-om pod nazivom „Još je rano“ objavljen 2016., a svoje nastupe opisuju kao vrlo energične.

Ogenj, foto: Anja Radiković

4head je rock cover bend nastao 2014 godine predvođen ženskim vokalom Dinke Radonić. Bend se sastoji od gitare, basa, bubnja i puhačke sekcije (truba i saksofona). 4head obrađuje netipične domaće pop hitove, ali i one svjetske MTV hitove s kojima stvaraju odličnu atmosferu na svakom nastupu. Krasi ih dugogodišnje glazbeno iskustvo i znanje svih članova sastava.

One Big Mob je Red Hot Chili Peppers tribute band, osnovan 2016 godine, a dolaze iz Čakovca. Cilj ovog sastava jest vjerodostojno interpretirati glazbeni izričaj i energiju Red Hot Chili Peppersa od njihovih početaka pa sve do danas. Članovi banda čine: Ivan Modrić (vokal), Vanja Horvat (gitara), Bojan Križan (bas) i Damir Šalajić (bubnjevi). One Big Mob kao mlad tribute band ubrzo se predstavio široj zagrebačkoj publici u poznatom Hard Placeu te Bikers Beer Factoryu. Do sada su sakupili pozamašan broj nastupa po Hrvatskoj, a karlovačkoj publici će se predstaviti prvi put na PickUp Music Festivalu.

PickUp Music Festival organizira se u sklopu bogatog popratnog programa Foto dana mladih koji ove godine poprimaju međunarodni značaj i postaju Youth Photo Week od 10. do 15. kolovoza 2017. Organizator je udruga mladih kreativaca Izvan fokusa.

Ulaznice su od ponedjeljka u pretprodaji u KAtravelu (Gundulićeva 3, na Korzu) po dnevnoj cijeni od 50kn, a festivalska ulaznica iznosit će samo 80kn.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju, a informacije možete pronaći i na službenoj Facebook stranici Festivala.

 

Ček dis aut