Zeleno-glazbeni projekt u zagrebačkom Botaničkom vrtu sljedeći vikend

biljke i svirke

Zagrebački Botanički vrt 18. i 19. lipnja (od 11 do 19 sati) postaje koncertna dvorana na otvorenom i svi su pozvani. Biljke i svirke, novo događanje povezati će glazbu i prirodu na originalan način i osigurati svim posjetiteljima posebno pop-up glazbeno iskustvo na jedinstvenoj lokaciji.

Biljke i svirke će sljedeći vikend pretvoriti Botanički vrt u neobično koncertno odredište i stvoriti pravu malu glazbenu oazu u centru grada. Na šest lokacija u intimnoj i ležernoj atmosferi, profesionalni glazbenici i studenti Muzičke akademije izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti, a koncertima će biti zastupljen široki raspon žanrova od klasike i jazza do rocka.

Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni i trube savršeno će se uklopiti u predivno okruženje Botaničkog vrta PMF-a, a posjetitelji će kroz opuštenu šetnju otkrivati lokacije na kojima će moći uživati u glazbi. Svakoga dana od 16 do 18 sati nastupat će profesionalni glazbenici predvođeni pijanistima Aljošom Jurinićem i Danijelom Gašparovićem, gipsy jazz bendom Oridano, gitaristom Antom Gelom i pjevačicom Artemijom Stanić te studenti Muzičke akademije.

Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent.

biljke_1000x1000_B