Krankšvester priprema ludnicu u zabočkom Regeneratoru

Krankšvester

Nakon dosta vremena hip-hop se u subotu, 7. travnja vraća u zabočki Regenerator. Čast da prekinu pauzu  pripala je trenutno najvrućem predstavnicima toga žanra u Hrvatskoj, osječkom Krankšvesteru. Njima će se na pozornici pridružiti lokalna snaga u vidu Ganja $ilje i zagrebački bend Bruto Geto. 

Krankšvester je omiljeni osječki duo kojeg čine 3ki Stil i Sett. Pojava i popularnost Krankšvestera na sceni je vrlo zanimljiva, budući da na poseban način parodiraju primitivizam i vulgarnosti koje se jako često može vidjeti na ulicama i klubovima. To rade tako da upravo tim vokabularom i ekspresijom iznose svoje tekstove. Publika je to prihvatila na prvu loptu, iako je bilo i puno onih koji su ovo sve shvatili suviše ozbiljno. Nakon što je javnost shvatila kako je riječ o parodiji, Krankšvester je postao bend koji ne slušaju samo pripadnici hip-hop subkulture, tj. žanr glazbe u njihovom je slučaju postao samo nebitna etiketa. Zezancija je ipak u prvom planu i jednostavno ne možeš slušati i razumjeti Švestere ako nemaš dobar smisao za humor.

Ganja $iljo

Dvadesetogodišnji Zabočanin Ganja Šiljo počeo je pisati prve pjesme s 15 godina, a u trap vode se upustio već godinu kasnije. Šiljo je inspiriran američkim trap umjetnicima, a insporaciju će pretočiti u svoj prvi album koji planira izbaciti van do kraja godine. Do sada je zabavljao prijatelje i poznanike svojim freestyleovima na lokalnim fešticama, a sada je došlo vrijeme i za prvi nastup na pravoj bini.

Bruto Geto

Bruto Geto čine „četvorica rakuna bez ijednog albuma“. Postoje nešto više od pola godine, a već su prava underground senzacija. Za kvalitetan opis benda poslužit će i komentari koje su o njima dali glazbeni portali, ali i publika:

„Zanimljiv spoj žestokog rocka i repanja.“

„Najbolji new – entry bend regije u 2018.“

„Kawasaki 3P next generation u duhovitom rock and roll razbijanju“

„Hrvatski Rage Against The Machine“

Sami članovi Bruto Geta su pomalo nesretni takvim ishodom jer im je ipak najveća želja svirati sentiše.

Upad je 40 kuna, pretprodaje nema, a klub se otvara u 21h. Realizaciju koncerta omogućuju Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.