Premijera glazbeno-plesne predstave ‘Kuća na oštrici’ u Kinu SC

kuca-na-ostrici-foto-damir-zizic
(Photo – Damir Žižić)

Danas, 5. prosinca, u zagrebačkom Kinu SC, u 20 sati, održat će se premijera glazbeno-plesne predstave ‘Kuća na oštrici’ redateljice Marine Petković Liker, glazbenice Kaje Farzsky te koreografkinje i plesačice Silvie Marchig.

Autorski projekt Marine Petković Liker u suradnji s Kajom Farszky i Silviom Marchig nastao je iz nadahnuća izvođačkim specifičnostima i kvalitetama umjetnica različitih izvedbenih medija te istraživanjem suglasja izvedbenih jezika glazbe, plesa i kazališta.

U potrazi za jednim, zajedničkim, kazališno-sinestezijskim jezikom, u ovoj predstavi prostor, tijelo, zvuk, svjetlo, kadar, ritam, intenziteti, odnosi, bivanje, suosjećanje, dvojnost i jednotnost uspostavljaju strukturu svijeta u kojem se tijelo i zvuk utiskuju jedno u drugo, u kojem se istovremeno događa zaziranje i prodiranje, strah i riskiranje, suprotstavljanje i dubinsko suosjećanje i podržavanje. Dvije izvođačice na sceni, udaraljkašica i plesačica, razgovaraju preciznim i začudno sirovim izvedbenim jezikom punim osjetilnosti, otvarajući prostore za bujicu afekata, od nježnosti i zaigranosti do grubosti i užasa.

„Dvije žive u jednoj kući na oštrici, istovremeno manje i veće od prostora, u vremenu koje je zaustavljeno, a kojeg nastoje pokrenuti. One  razgovaraju uspostavljajući vlastiti jezik isprepleten elementima zvuka i tijela, osjećajući se kao da su razgovor nesvjesnog i svjesnog, kao da su jedna zapravo. Kuća na oštrici mjesto je na koje će(mo) doći, koje će(mo) osjećati, i koje će(mo) pustiti da ječi…,“ najavila je redateljica Marina Petković Liker.

„Kuća na oštrici“ ostvarena pod okriljem Teatra &TD. Reprizne izvedbe na rasporedu su 6., 20. i 21. prosinca u 20 sati. Ulaznice stoje 25-50 kn.