Prvi studijski album The Gentlemana ugledao je svjetlo dana

Prvi studijski album The Gentlemana ugledao je svjetlo dana na digitalnim glazbenim servisima 21. veljače, a sada je objavljen i u fizičkom obliku.

Album naziva “The Gentleman“ sadrži ukupno 11 pjesama, među kojima su i nedavno objavljeni singlovi “Crystal” i “Crossing For Wildlife” za koje su snimljeni i videospotovi.

Naslovnica albuma “The Gentleman”

Originalne autorske pjesme na albumu zapravo su intimni umjetnički dijalozi između Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Teško ih je svrstati pod jedan žanr, izmijenjuju se ovisno o atmosferi i karakteru teksta.

Osim The Gentlemana (vokal, gitara i aranžmani), na albumu kao gosti sudjeluju Dora Maganić i Ivana Čuljak (violine), Sara Parađiković (viola), Stin Lebar (čelo), Paulo Rušnov (harmonika), Rajnard Hraščanec (prateći vokal), Ivan Grobenski (noise gitara, bas, gitara) i zbor koji čine Antonia Mikas, Marina Čović, Nataša Torbarina, Natalija Šarlija, Kristina Ivandić i Simona Mravak.

Album je snimljen tijekom 2017. godine, a na njemu su zajedno radili The Gentleman i producent Konrad Mulvaj. Izdanje je objavljeno pod etiketom Intek Music.

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik The Gentleman već izvjesno vrijeme djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče, glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim, tako i vizualnim dijelovima koncerta. Pojavljujući se na sceni najčešće samo uz gitaru, naglasak stavlja na poetičnost izvedbe svojih originalnih pjesama.