„Revizor“ ZGK Komedije najbolja je predstava VI. Bobijevih dana smijeha  

U Histrionskom domu u Zagrebu, od 20. do 29. listopada održani su, u organizaciji Glumačke družine Histrion, VI. Bobijevi dani smijeha, a sinoć su na svečanom zatvaranju dodijeljene i te četiri ravnopravne nagrade za najveće prikazane domete.

Za najbolju predstavu u cjelini ocjenjivački sud u sastavu: kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac, nagradio je „Revizora“ Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija „koje je ostvarilo iznimno duhovitu verziju klasika primjerenu suvremenoj publici zahvaljujući brzom, precizno vođenom ritmu predstave i vrlo inventivnim rješenjima redatelja i svih njegovih suradnika kao i izvanrednoj igri čitavog vrsnog glumačkog ansambla.“

Ankica Dobrić nagrađena je za ulogu Marije u „Gastarbajterskom Božiću“ Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i izvedbi Glumačke družine Histrion, Jasna Ančić za ulogu Gillian u predstavi Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru „Ostavljam te“ prema Edwardu Albeeju u režiji Matjaža Latina, a Jakov Gavran za ulogu Mateja u predstavi „Zaboravi Hollywood“ Mire Gavrana u režiji Miroslava Međimorca i izvedbi Teatra Gavran.

Festival komedije Bobijevi dani smijeha održava se u spomen na velikana hrvatskog glumišta Josipa Bobija Marottija koji je ne samo posebno volio kazališne komedije u kojima je ostvario iznimne uspjehe nego je volio humor i duhovitost i u životu, te je tako unosio radost i u životne sredine u kojima se kretao i bio iznimno omiljen. Tako je bilo i u Histrionu sve do konca 2010. godine kada je upravo na ovoj pozornici odigrao svoju posljednju ulogu Gazde Iveka u predstavi „Zagrebački orkestar“ prema Jeanu Anouilhu. U Histrionu je redovito nastupao još od 1986. pa je to postala njegova druga kazališna kuća nakon Dramskog kazališta Gavella kojem je 1953. bio jedan od utemeljitelja i stalni član ansambla sve do umirovljenja.