Sila nečista – “Mirjana”

Solinski bend Sila nečista, kojima je nit vodilja balkanska škola pastirskog rocka s tekstovima koji su na granici apsurda uz prislanjanje na pirski punk, estradni heavy metal i duševni disco, objavljuje prvi singl “Mirjana”.

“Mi smo bend iz Solina, najbolji smo u svemiru i okolici,a cilj nan je kulturno ozdravljenje regije i uzdizanje prirodne metropole regije – Solina (rimski Salona). Muško treba imati svoj mir, zato smo se počeli nalaziti tamo gdje žensko ne ulazi, u garažu, a ako i dođe, upališ kompresor, pa je ne čuješ. Kako pravo muško vozi samo njemačko auto ostane vrimena i za popit i za zapivat jer “švabo” napravi mašinu skoro savršenu pa alat rijetko treba uzet u ruke. Kako svi imamo takva auta imali smo vremena koliko hoćeš. Prvo se našla akustična gitara i harmonika, a kasnije malo po malo, instrumenti za cijeli bend”, rekli su gitarist Inspektor Bore i vokal Frane iz Omiša iz Sile nečiste.

Za prvi singl su odabrali pjesmu “Mirjana”, koja je premijerno emitirana jučer na Radio Dalmaciji. “Pjesma se zove Mirjana i ona je biografska jer govori o Mirjani, ženi od Frane. Kako ta žena ne razumi svog čovjeka, a on je voli i pita se zašto je takva”, pojasnili su basist Komesar i bubnjar Nemanja Strašni.

“To je dokumentarac o nama iz benda, s naglaskon na Franu i njegovu zakonitu izabranicu Mirjanu, ali smo se potrudili i uhvatiti prirodne i kulturne ljepote Solina, jer je turizam u nas u Dalmaciji sad u usponu. Spot je snima Vinko Miketek i pomaga mu je brat od Vinka. Snimano je u Solinu, metropoli Dalmacije još od rimskog doba, a tu i tamo je koji kadar snimljen i u predgrađu Solina, u Splitu”, objasnio je gitarist benda, Gitak legenda.

Za singl su snimili i spot koji je sinoć premijerno emitiran na CMC televiziji te portalu Ravnododna.com, a možete ga pogledati ovdje:https://www.youtube.com/watch?v=KDPTR3IwgpU