U prodaji ulaznice za omiljenu ljetnu destinaciju svih filmofila – Motovun Film Festival

croatia_istria_motovun_events_motovun_film_festival_009

U prodaji su najjeftinije ulaznice za omiljenu ljetnu destinaciju svih filmofila – Motovun Film Festival. Devetnaesto izdanje počet će 26. srpnja i u pet dana i noći ispunit će platna sa šezdesetak projekcija, u tri programa zemlje partnera Italije prikazat će se petnaestak filmova, ponudit će se besplatan smještaj u kampu te nakon 30. srpnja nastavit će se širiti filmska vibra i preko motovunskih zidina.

Ima jedan grad na kojemu se svake godine u zadnjem tjednu srpnja populacija naglo poveća, naboj pozitivne energije poraste, vremenska ograničenja nestanu, a živa na ljestvici konzumacije dobrih filmova poskoči. Ime grada je Motovun, a razlog je Motovun Film Festival za kojeg su karte već u prodaji.

Na ovogodišnjem će izdanju igrati šezdesetak filmova, a najbolji način da pogledate one koji vas zanimaju su četiri vrste kompleta ulaznica koje su vremenom, mjestom i cijenom prilagođene posjetiteljima Motovuna. Komplet Sve po 15 kuna najnježniji je prema vašem džepu, jer za samo 15 kuna po karti nudi 10 ulaznica za filmove po izboru. Prilika da za 150 kuna pogledate deset hit filmova pod zvjezdanim nebom traje do 30. lipnja, stoga ju zgrabite što prije! Osim Sve po 15 kuna, tu su Veliki komplet (10 ulaznica) i Mali komplet (5 ulaznica) za ljubitelje projekcija u kinu Trg, a za ranoranioce smo pripremili Jutarnji komplet koji pokriva svih deset projekcija u Kinu Bauer od 10 do 14 sati. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti preko Ulaznice.hr sustava ili na njihovim prodajnim mjestima. Kupnjom bilo kojih od navedenih paketa – kupac ima besplatan smještaj u festivalskom kampu.

mmf

Premijera dokumentarca o legendarnom Iggy Popu na 19. MFF-u

U slučaju da cijene ulaznica i besplatan kamp nisu dovoljna motivacija za penjanje na brdo filmova, evo još malo motivacije. Jedna od projekcija za koju će se zasigurno tražiti karta više je premijera dokumentarca o legendarnom Iggy Popu, “Gimme Danger” (SAD, 2016.) u režiji višestruko nagrađivanog Jima Jarmuscha. Tu je i pobjednik Berlinalea “Gori more” (G. Rosi, Italija, Francuska, 2016.) koji donosi pogled na aktualnu migrantsku krizu iz perspektive 12-godišnjeg dječaka, a valja spomenuti i neobičnu humorističnu dramu “Tangerine” (Sean Baker, SAD, 2015.), film koji je svoju premijeru doživio na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu, a zanimljivo je da je u cijelosti sniman mobitelom.

Tri programa u suradnji sa zemljom partnerom Italijom

U suradnji sa zemljom partnerom Italijom – MFF donosi čak tri programa. Prvi je posvećen petorici najboljih talijanskih redatelja današnjice i od svakog će biti prikazan po jedan film. Filmovi izvučeni sa samog dna čizme bit će predstavljeni u programu “Talijanski Jug” dok će vas izbor filmova u “Italija se smije“, kao što i sam naziv govori, nasmijati do suza. Na pitanje “Gdje ste bili 2016.?” svatko će jednostavno odgovoriti “U Motovunu!”, ali ne dajte se zbuniti istoimenim nazivom programa koji će se posvetiti temi jačanja desnice u zemljama središnje Europe.

Počnite planirati filmsko ljetovanje na brdu filmova od 26. do 30.srpnja!