Zakazan drugi po redu Međunarodni susret bubnjara u Zagrebu

S obzirom na iznimno uspješno debitantsko izdanje, ove se godine očekuje preko 400 bubnjara iz cijele Europe

Bubnjar/Ilustracija

U nedjelju 7. travnja 2019. s početkom u 14:00h u klubu Bikers Beer Factory, Savska 150 održat će se Drugi Međunarodni susret bubnjara – Sincroparty no.2. S obzirom na iznimno uspješno debitantsko izdanje, ove se godine očekuje preko 400 bubnjara iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne gore i Makedonije. Glavni pokretač i urednik cijele akcije Nenad Borić, bubnjar grupe Crno Perje, već je prošle godine prilikom najave premijernog izdanja obećao da će ovaj zanimljiv projekt postati godišnja tradicija i da ćemo na jednom mjestu moći čuti i vidjeti sve najbolje od bubnjeva i bubnjara što Hrvatska ima za ponuditi.

Svi će prisutni u prostoru Bikers Beer Factoryja moći isprobati desetak vrhunskih kompleta bubnjeva i prateće opreme, a budući da događaj ima i edukativnu notu, nekoliko svjetskih imena s ovih prostora će održati i radionice.

Svoj dolazak su potvrdili Dado Marinković (Parni valjak; ex-Gibonni), Leonard Berisha (London Centre of Contemporary Music; University of West London), Branko Popović (Bubnjarski institut Beograd; Berklee College of Music), Jan Ivelić (Oliver Dragojević; ex- TBF), Marko Duvnjak (Andreas Gabalier), Klemen Markelj (Los Angeles College of Music), Marko Lazarić (HRT; Los Angeles Music Academy), Mario Klarić (The Collective School of Music New York), Milan Jejina (S.A.R.S.) i Abel Kovačević (Ritam Percussion škola sviranja bubnjeva; Jazzakademie Graz).

Također, svi kupci ulaznica imat će priliku osvojiti sjajne nagrade koje su osigurali proizvođači i zastupnici glazbene opreme: Euromusic, Euro-unit, Sennheiser, DynaVox palice, Max Drum Sticks, Imperia Case, Vincentias torbe, DusBags, R Line palice, a jedan od posjetitelja bit će nagrađen kompletom bubnjeva. Ulaznica će koštati 30 Kn i moći će se kupiti na ulazu u Bikers Beer Factory, Savska 150, Zagreb.