Besplatne radionice Jazz Laba s Kovačevićem, Levačićem i Jordan

Sheila Jordan
Sheila Jordan

Od ovoga listopada u prostorima Studentskog centra opet će odzvanjati zvukovi jazza, jer s besplatnim radionicama kreće Jazz lab. To je projekt triju partnera: Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu pokrenut 2011. godine s jednim zajedničkim ciljem – osnivanjem jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu, a kako bi se on ostvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme. Radionica klarinetista, saksofonista i skladatelja Željka Kovačevića na temu “Jazz Language” održat će se 13. listopada, dok će “o važnosti tehnike i slušanja” 27. listopada poučiti vodeći hrvatski jazz bubnjar, jedinstveni Kruno Levačić. Obje radionice će se održati u dvorani SEK Teatra &TD, Savska 25, od 17 do 20 sati.

Između dvojice naših, 23. listopada radionicu će održati američka pjevačica Sheila Jordan koja je odgojila mnoge generacije jazzera diljem svijeta. Njenu mladenačku energiju i zarazni optimizam imat će priliku osjetiti svi koji dođu na njezin koncert u maloj dvorani Lisinski, s kontrabasistom Cameronom Brownom, u četvrtak, 22. listopada u 20:00 h. Ulaznica s koncerta omogućuje besplatno sudjelovanje na radionici dan kasnije!

Svi oni koji su željni pobliže se upoznati s Sheilom Jordan i naučiti nešto o improvizaciji i životu jazz glazbenika, mogu to ostvariti u petak u 17 h u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9. Radionica je otvorena za sve vokaliste, glazbenike i sve željne znanja o jazz improvizaciji. Ponesite note za jednu pjesmu na kojoj želite raditi sa Sheilom. Korepetitor će biti prisutan.

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na koncert ili samo žele doći na radionicu uvjete potražite na www.jazz.hr.

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz je besplatan.

Dodatne informacije na hgm@hgm.hr 01/6111600 ili www.hgm.hr. JAZZ LAB UTORAK u Studentskom centru od 17,00 -20,00 sati

Raspored:
13. 10. 2015. – 17 h – Željko Kovačević, saks, “Jazz Language” – dvorana SEK, Sc Zg
23.10. 2015. – 17 h – Sheila Jordan, SAD, vokal – dvorana HDS-a, Berislavićeva 9, Zg (radionica u suradnji sa HDS – Jazz.hr-om, više o uvjetima na Jazz.hr)
27.10. 2015. – 17 h – Krunoslav Levačić, bubnjevi – “o važnosti tehnike i slušanja” – dvorana SEK, Sc Zg
Prijave i informacije: hgm@hgm.hr ili 01 6111600

Ček dis aut