007: Grace Jones odustala od snimanja, a Rami Malek prihvatio ulogu negativca

Zvijezdu Bohemian Rhapsodyja gledat ćemo kao neprijatelja James Bonda

(Rami Malek / Fotografija: Getty)

Nakon što je inzistirao na tome kako ne želi glumiti terorista vođenog religijskim uvjerenjima, Rami Malek ipak je prihvatio ulogu negativca u dugoočekivanom novom nastavku James Bond serijala.

Oskarom nagrađenom glumcu uloga negativca u nastavku još uvijek naslovanjem samo sa “Bond 25” ponuđena je još u travnju ove godine, no opis mu nije svidio. Sada kada je ipak potvrđeno kako će se Rami Malek na filmskom platnu boriti protiv Daniela Craiga, Malek je za Mirror otkrio što (i zašto) mu se nije svidjelo u prvoj ponuđenoj opciji:

“Ne mogu se poistovjećivati s bilo kakvom vrstom terorizma, posebice onog koji se reflektira na ideologiju religije. To jednostavno nije nešto u čemu bih uživao i ako smatrate da bi to trebala biti moja uloga, onda me svakako izuzmite uz projekta.”

Takav stav ima djelomično i radi svojih egipatskih korijena koji ga kako ponosno ističe “čine takvim kakav je”. Opisuje: “Ja sam Egipćanin. Odrastao sam slušajući egipatsku glazbu. Volio sam Omara Sharifa. To su moji ljudi. Osjećam se sjajno što sam povezan s ljudima i kulturom koja je ovdje stvarala povijest.”

Prilagođenu ulogu negativca ipak će odigrati te dodaje kako je jako uzbuđen što ima još jednu priliku biti drugačija snažna ličnost: “To je još jedan sjajan scenarij ekipe koja točno zna što i kako želi prikazati u svojim filmovima. Uz ovu ulogu preuzimam i određeni teret na svoja leđa. . Mislim, Bond ipak predstavlja nešto uz što smo svi mi odrastali.”

Iako se još ne zna točan datum premijere, kreativni tim nedavno je objavio kratki video zapis nastao za vrijeme snimanja:

Filmskom projektu nedavno se pridružila i glumica Phoebe Waller-Bridge istaknuvši pri tome kako će novi 007 film imati veće poštovanje prema ženama – osim samog Bonda; on i dalje zadržava sve karakterističnosti koje se povezuju s njim pa tako i svoj odnos prema ženama.

U međuvremenu, Grace Jones je odustala od snimanja uz objašnjenje kako je smatrala da će imati veću ulogu.