Druga zagrebačka The Converse Rubber Tracks radionica u Tvornici kulture

foto: Ivan Suvalj
foto: Ivan Suvalj

Druga zagrebačka The Converse Rubber Tracks radionica održat će se 21. veljače u 13 sati u Malom pogonu Tvornice kulture s grupom Jonathan u glavnoj ulozi.

Prva The Converse Rubber Tracks radionica u Tvornici donijela je teoretsko predavanje Remi i Shota na temu “Od ideje do pjesme”. U drugom workshopu će se s riječi doslovce preći na djela. Riječka grupa Jonathan s instrumentima u rukama na pozornici Malog pogona prenijet će kreativan proces iz svoje prostorije za vježbanje i pred publikom raditi pjesmu. Svaki bend ima neki svoj specifičan princip rada, a na koji način riječka petorka dolazi do svojih pjesama pokazat će na Converse Rubber Tracks pozornici.

Skladanje, razrada ideje, melodije, aranžmana, teksta, tempa, ideje i idejice, sitni I krupni djelovi od kojih se slaže pjesma – sve to spada u najintimniji dio života jednog benda. Iza završnog produkta koji se čuje na radiju ili sluša na koncertu krije se rad skriven od očiju javnosti, najčešće zatvoren u nečijoj sobi ili “rupi” za vježbanje, okrenut i promjenjen stotinu puta dok nije dobio formu s kojom su svi zadovoljni.

Kako taj proces izgleda kod Jonathana otkrit će na svojoj Converse Rubber Tracks radionici 21. veljače 13:00 u Tvornici kulture.

Ulaz je, kao i na sve radionice, besplatan.

U sklopu projekta “Converse Rubber Tracks“ svim zainteresiranim posjetiteljima, bit će pružena mogućnost prisustvovati zabavnim i edukativnim glazbenim radionicama koje će, na različite teme, održati najeminentniji domaći glazbenici i producenti. Radionice će se održati do ožujka 2015. godine.

Po okončanju radionica svjetski priznati glazbeni program Converse Rubber Tracks otvorit će natječaj za prijavu bendova od 1. do 20. Ožujka. Potom sljedi period online  glasovanja, od 23. ožujka do 4. travnja, a izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom svibnja i imati priliku snimati pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.hr.