Eto – “Exodus”

Trenutno najmlađa snaga splitske psihodelične/punk/rock scene, bend Eto koji postoji pune dvije aktivne godine, iza sebe ima poprilično koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti zasad malim uspjesima poput: polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine festivala.

Bend je nedavno objavio svoj album prvijenac, “Mačak u prizmama“, a momci iz benda o albumu kažu sljedeće:

“Mačak u prizmama je crno bijela slika stvarnosti išarana našim avangardnim idejama i subjetkivnim proživljavanjima koja su nas izvukla od sranja okolo. Naših 10 zapovjedi, zapisane s osmjehom na licu, ali uz tužan pogled, uz veseli sprd, ali ozbiljan cilj, da vas barem na trenutak odvedu na neko nepoznato mjesto. Dug je i zajeban bio put do ovog dana kad izbacujemo našu dušu i višegodišnji rad na CD! Pokraj sebe imali smo ljude koji su nas sputavali, ali imali smo i ljude koji su nas od prvog dana maksimalno podržavali kao mlade glazbenike koji imaju ”nešto svoje” i ovo je dan kada im zahvaljujemo na tome.”

etoKao prvi singl odabrana je pjesma “Exodus”, koja ima i službeni video spot, a album je dostupan za besplatno preuzimanje na linku.

Popis pjesama:
1. Angelo Rosso
2. Oni su smišni
3. Iluzije
4. Disko
5. Bunkeri
6. Exodus
7. Ostani
8. Mali princ
9. Medo
10. Ulice ludograda