Hit knjiga “Priče za laku noć za mlade buntovnice” ima i svoju glazbenu pozadinu

Priče za laku noć za mlade buntovnice, Znanje

“Priče za laku noć za mlade buntovnice” knjiga je koja je obilježila drugu polovicu 2017. godine u domaćem izdavačkom svijetu.

Da se radi o zaista posebnoj knjizi svjedoči njezina ideja, vizual, ali i velika popularnost koju je knjiga stekla u vrlo malom vremenskom roku. Radi se o 100 maštovitih i inspirativnih pripovijetki napisanih u stilu bajki o 100 iznimnih žena koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. Autorice Elena Favilli i Francesca Cavallo osmislile su i plasirale na tržište knjigu koja je preko platforme Kickstarter prikupila sredstva za njezinu realizaciju.

Među 100 žena spomenutih u knjizi našle su se i glazbenice, njih čak sedam. Radi se o dirigentici Zhang Chian, Yoko Ono, Nini Simone, bubnjarici Millo Castro Zaldarriaga, trombonistici Melbi Liston, opernoj pjevačici Mariji Callas i o svestranoj rock ikoni Joan Jett. Svaka žena ima čitavu stranicu koju prati i portret koji odlično odražava duh junakinje o kojoj se piše.

Knjigu je ilustriralo čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade. Osim glazbenica, u knjizi “Priče za laku noć za mlade buntovnice” možete pronaći znanstvenice, političarke, boksačice, spisateljice, slikarice i brojne druge koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.