Jack White videom najavio novi solo album “Boarding House Reach”

Višestruko nagrađivani rock glazbenik i multiinstrumentalist Jack White objavio je video koji predstavlja najavu njegovog nadolazećeg solo albuma za koji se pretpostavlja da će biti naslovljen „Boarding House Reach”.

Video naslovnog singla „Servings And Portions From My Boarding House Reach” sastoji se od kratkih segmenata pjesama i pratećih vizualnih detalja, a režirao ga je sam Jack White, dok je za kameru i montažu bio zadužen Brad Holland.

Što se glazbene strane videa tiče, ona nam pruža uvid u materijal koji je tipičan za Jack Whitea, ali i u eksperimente u kakve se ranije nije upuštao. Ako je sudeći po onom što je prikazano, novi album pored rock utjecaja donosi i hip-hop, R&B, ragtime, pa i vokalne rap dionice koje publika na ranijim izdanjima nije imala prilike čuti.

Jack White je posljednji solo album „Lazaretto” objavio 2014. godine, a u međuvremenu je objavio i novi album svog benda The Dead Weather, napisao pjesmu „Don’t Hurt Yourself” koja se našla na hit albumu „Lemonade” proslavljene R&B pjevačice Beyonce, snimio dokumentarac „American Epic” i osnovao tvornicu vinila.

Datum objavljivanja albuma još uvijek nije otkriven, ali se očekuje da će biti objavljen 2018. godine.