Nakon 15 godina James Blunt otkrio što se dogodilo nakon što je skočio s litice

Novi spot nastavlja poznatu video priču Bluntovog debitantskog singla "You're Beautiful"

(James Blunt / Promo fotografija: Dancing Bear)

Popularni britanski kantautor nakratko se povukao sa scene, no sada se vraća na velika vrata najavom svog šestog studijskog albuma “Once Upon a Mind”.

James Blunt obećao je da će dugo očekivani album biti najiskreniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a najavio ga je emotivnom baladom “Cold” koja je predstavljena i zanimljivim pratećim videospotom.

Déjà vu trenutak koji se javlja gledanjem novog uratka redatelja Caluma Macdiarmida proizlazi iz činjenice da novi videospot doslovno zrcali poznatu video priču globalnog glazbenog klasika i Bluntovog debitantskog singla “You’re Beautiful” objavljenog 2004. Petnaest godina nakon hrabrog skoka s litice, nešto zreliji i pametniji James Blunt nalazi se na istoj obali, u istoj odjeći i upušta se u nove dramatične pothvate penjanja po klisuri bez kaskadera odajući pritom počast poznatom videospotu brojnim skrivenim detaljima koje će prepoznati svi njegovi vjerni obožavatelji.

“Jednom davno bacio sam se s litice. Petnaest godina kasnije došli smo do novog poglavlja”, našalio se James Blunt.

Najavni singl, prema Bluntovim riječima, metafora je svega što je pjevač doživio u svom životu. U istom tonu bit će i ostale pjesme na albumu koji će 25. listopada objaviti Atlantic Records i koji će hrvatskoj publici biti dostupan preko diskografske kuće Dancing Bear. Na novom albumu James Blunt surađivao je s brojnim producentima, među kojima su Steve Robson, Jimmy Hogarth i tim TMS-a, koji su jedanaest klasičnih ljubavnih pjesama ogrnuli novom svježinom.

“Svaka pjesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutačno prolazim ili sam nedavno doživio. To su vrlo osobne stvari i ponosan sam što ih mogu podijeliti s publikom”, dodao je Blunt.

Nove pjesme predstavit će na europskoj turneji koja ga dovodi i u naše susjedstvo, a točne datume nastupa možete pronaći na službenoj web stranici. 

Debitantski album Jamesa Blunta “Back To Bedlam” svrstava se u glazbene klasike što potvrđuje i podatak da je album postigao deseterostruku platinastu nakladu u Velikoj Britaniji. Album je objavljen 2004., a nakon što je sljedeće godine singl “You’re Beautiful” osvojio svijet, britanski kantautor postao je jedan od najtraženijih izvođača i u kratkom periodu prodao preko 23 milijuna nosača zvuka.

(Naslovnica novog albuma)