Premijera predstave ‘Sherlock Holmes’ u ZKM-u

zkm-sherlock-radne-jpg-6

U subotu, 15. listopada, u 20 sati, u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih održat će se premijera predstave ‘Sherlock Holmes’.

Namijenjen ponajprije djeci i mladima (12+), ovaj “Sherlock Holmes” izgrađen je na motivima i likovima pripovjetki i romana Arthura Conana Doylea, u prilagodbi Ana Tonković Dolenčić i u režiji Krešimira Dolenčića.

Što povezuje bankara kojemu je iz kuće ukraden dragocjeni polog i ženu čiji je muž umro nakon razdoblja ludila? Kave veze imaju bivši robijaši, ludi znanstvenik, tajanstveni mirisi i nestali dragulji s uginulim ovcama i prijmom u Buckinghamskoj palači? U toj neobično složenoj zavjeri nitko nije izvan sumnje, pa čak ni engleska kruna. Naizgled nepovezani slučajevi vode do profesora Moriartyja, genijalna zločinca i nikad poražena neprijatelja Sherlocka Holmesa, te do Irene Adler, jedine žene koju Sherlock nikad nije uspio zaboraviti. Suočen sa svojim vječnim demonima, Sherlock Holmes naći će se u najvećem izazovu karijere, a o njegovu briljantnu umu ovisit će možda i budućnost čitavoga svijeta. Predstava „Sherlock Holmes“ publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice: „Tko je kriv?”
Sherlock Holmes svakim svojim slučajem podsjeća na nepobjedivu moć ljudskog uma i prednosti razmišljanja vlastitom glavom.

Glavne uloge tumače Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić i drugi.

Sljedeće izvedbe su 16., 18., 19., 25. i 26. listopada. Cijena ulaznica je 30-60 kn.