AC/DC otvorio europsku turneju prvim nastupom u Lisabonu

ACDC-Axl-Rose-Crop-Lisbon-2-980x653

Jedna od većih vijesti koja je odjeknula glazbenim svijetom prošlog mjeseca bila je ta da australski pioniri hard rocka nastavljaju turneju s Axl Roseom za vokalom umjesto pjevača Briana Johnsona te da je upitno koliko će ta zamjena potrajati.

Naime Brian Johnson početkom ožujka saznao je poražavajuću vijest o krhkosti svog sluha, a ime pjevača Axl Rosea nametnulo se kao prva opcija te je već krajem mjeseca pjevač Gunsa viđen kako izlazi iz studija nakon probe s ostatkom AC/DC-a. No vijest nije baš najbolje primljena od strane fanova pa je tako oko 7000 belgijskih fanova benda AC/DC odlučilo potražiti povrat novca za karte kupljene za koncert koji se održava 16. svibnja na festivalu u Werchteru, objavio je Blabber Mouth. Promotori su se ipak snašli i u prodaju pustili nove karte za koncert kako bi zainteresirani ipak imali priliku sudjelovati na rock showu.

Axl Rose je jučer, 7. svibnja, otvorio europski dio turneje s AC/DC-jem u Lisabonu, na prvom u nizu od 12 koncerata u Europi. Bend je kao najavu pred sam koncert objavio snimku tonske probe koju možete poslušati u linku ispod pa sami recite – yay or nay. U nastavku se nalazi i set lista spomenutog koncerta.

Set lista:
Rock or Bust
Shoot to Thrill
Hell Ain’t a Bad Place to Be
Back in Black
Got Some Rock & Roll Thunder
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Rock ‘n’ Roll Damnation
Thunderstruck
High Voltage
Rock ‘n’ Roll Train
Hells Bells
Given the Dog a Bone
Sin City
You Shook Me All Night Long
Shot Down in Flames
Have a Drink On Me
T.N.T.
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock

Highway to Hell
Riff Raff (prva izvedba nakon 1996)
For Those About to Rock (We Salute You)