Brkovi će i ove godine, bez sumnje, napuniti i demolirati Tvornicu

 

foto: Marko Ristić
foto: Marko Ristić

Razgovor vodio brk u brk, Slaven Kustura Bule.

Brkovi će i ove godine, bez sumnje, napuniti i demolirati Tvornicu (17.05.). Karata u pretprodaji je još jako malo, svi bruje o koncertu kojeg je između ostalih najavio i legendarni Oliver Mlakar, pa smo malo popričali sa basistom benda Tomcem, o samom koncertu, a i ostalim događanjima, vezanim uz sami bend.

Vraćate se u tvornicu nakon koliko točno i kakvu vrstu spektakla ovoga puta možemo očekivati?

Vraćamo se nakon točno godinu dana. Zapravo nije točno, jer ne može biti subota i isti datum, prošle godine je bio 18.5., ove je 17.5. Možete očekivati malo veći spektakl nego zadnji put. Izdali smo ipak album u međuvremenu, koji je pobrao dobre recenzije. Setlista je dugačka, mislim da će svi posjetitelji izaći zadovoljni sa koncerta.

Brkata Konjica još uvijek jaše bez menadžera?

Da, nemamo menadžera i za sada to funkcionira. Ionako zbog dnevnih poslova ne možemo svirati više nego što sviramo, pa nema neke koristi od menadžera, jedino da dogovara koncerte na koje nećemo otići :). Ionako smo svo ovo vrijeme Šemso i ja dogovarali sve svirke,a mislim da je to bio najteži period. Samo mi fali da dođe netko i pobere vrhnje 🙂 Šalim se, razmišljali smo o tome, ali samo u kombinaciji da damo otkaze i nađemo nekog tko bi nam povećao broj koncerata za barem 30%.

Kada će proboj na svjetsku scenu, ili barem europsku? “Naših ljudi” koji vole ovaj glazbeni izričaj, ima svuda…, imate li uopće takvo što u planu?

Nadamo se na jesen. Imamo to u planu već duže vrijeme, ali čini se da će se realizirati tek sada. Pregovaramo za neke koncerte u Austriji i Švicarskoj. Možda i neka Njemačka uleti.

Novi album je rušio server brojem downloada, gdje vas sve skidaju, tj slušaju?

Najviše nas slušaju u Hrvatskoj, onda ide Srbija, pa Bosna i ostale ex yu zemlje. Od europskih zemalja standardne gasterbajterske zemlje: Njemačka, Švicarska, Austrija, Italija, Švedska. Ono što je zanimljivo da imamo slušatelje u zemljama gdje nema baš “naših” ljudi: Bugarska, Poljska, Češka, Rusija, ali to se može objasniti slavenskim govornim područjem, pa možda nešto ti ljudi razumiju od onog što pjevamo. Ima i nekih bizarnih zemalja na popisu :Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kazahstan, Singapur, Moldavija, Japan. To ne mogu objasniti, ali sam siguran da nije riječ o statističkoj pogrešci, jer ima baš dosta downloada iz tih zemalja.

Ide li se na kakav kolektivni godišnji ili ste cijelo ljeto na stageu?

Nismo već par godina uspjeli godišnji imati u isto vrijeme, a tako će izgleda biti i ove godine. Svirat ćemo kako se uspijemo međusobno dogovoriti, da nekom ne pokvarimo godišnji, a opet i da ne odbijemo dobre svirke.

Hvala Tomcu, a mi se svi vidimo na licu mjesta.