COLDPLAY novim albumom ruši rekorde

coldplay

Novi album britanske grupe Coldplay, Mylo Xyloto, tjedan dana nakon objave, osvojio je #1 ljestvice albuma u čak 28 zemalja, među kojima su i Sjedinjene Države, Velika Britanija, Australija, Francuska, Njemačka, Argentina, Italija, Japan, Meksiko, Kanada, Južna Afrika, pa i Hrvatska.

Osim ovog uspjeha, Coldplay su postavili rekord sa najvećim brojem downloadanih albuma u prvom tjednu na iTunes-ima, pa je tako u 7 dana, cijeli album preuzelo više od pola milijuna obožavatelja samo na toj platformi. Isti uspjeh postigli su i sa posljednjim albumom Viva la Vida prije tri godine.

Rekordi u digitalnoj prodaji albuma postavljeni su i Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj…

Osim ovih rekorda, Coldplay su srušili još jedan i to sa stream prijenosom promotivnog koncerta u Madridu koji je preko YouTube-a te večeri gledalo preko 19 milijuna ljudi – najviše u povijesti kada je riječ o streamu jednog benda.

Kada uz ovo zbrojimo uspjeh prva dva hit singla Every Teardrop Is A Waterfall i Paradise, kao i redom sjajne recenzije novog albuma svjetskih glazbenih kritičara, sigurno je da Coldplay ima u rukama možda i ponajbolji album dosadašnje karijere, no u svakom slučaju, ovo je još jedan hit album za ovaj planetarno popularni bend.